Симнете ја нашата Андроид апликација

„Пандемијата“ - Тројански коњ кој води кон тоталитарен свет

„Пандемијата“ - Тројански коњ кој води кон тоталитарен свет

Понекогаш секоја група има тенденција да мисли дека е попаметна од луѓето надвор од нивната група. Ова не е ограничено на одредена група

Класичен пример е археологијата. Академиците се заколнаа дека Хомер е фантастична приказна за деца. Троја и коњот никогаш не постоеле. Но, сето тоа беше побиено кога Хајнрих Шлиман (1822-1890), германски бизнисмен, откри се што академиците велат дека не постои.

Дури се откриени и скулптури кои го прикажуваат тројанскиот коњ. Шлиман верувал во историската точност на Хомеровата Илијада и Виргилиевата Енеида и дека тие раскажуваат приказни што ги одразуваат вистинските историски настани. Денес ова ќе се нарече теорија на заговор што не вреди да се истражува.

Научниците предводени од Клаус Шваб уште еднаш создадоа измислен свет во нивните глави и ги убедија другите дека треба да уништиме се и да го обновиме светот за да функционира онака како што тие мислат дека треба да функционира.

Проблемот е во малите детали дека глобалната економија е како сложена прашума. Постојат безброј видови, сите меѓусебно поврзани, така што уништувањето на еден вид ќе влијае на целата прашума.

Тоа е она што тие не го разбираат за економијата. Тоа е невидлива рака, секој постапува во свој интерес и на тој начин создава функционално општество.

Луѓето како Шваб гледаат со презир кон нас, големите неизмиени луѓе, верувајќи дека се Бог затоа што не веруваат во Бог и претпоставуваат дека можат да создадат не само нова економија, туку и биолошки подобрувања, можеби во нивниот очаен обид да најдат бесмртност.

Не може доволно да се нагласа дека овие луѓе за кои предупредивме и кои беа дел од „клубот“ не веруваат во Господ.

Немаат почит кон човештвото. Отсекогаш било тешко да се сфати таквата ароганција. Иако тие не веруваат во Бог, тие исто така се чини дека мислат дека се бесмртни и непогрешливи.

И покрај сите напори да се принудат луѓето да се вакцинираат, бидејќи во спротивно ќе ја загубат работата и нема да можат да патуваат, тие изгледаат повеќе загрижени за контролата, како во комунистичкиот свет.

Настрана фактот дека вакцините не функционираат и израелската влада известува дека вакцината на Фајзер е само 39% ефикасна, вистинската поента тука е да се спречи слободата на движење со цел да се воспостави нова форма на влада, претставува нова тоталитарна држава.

Се покажа дека дури и обичната настинка е корисна во борбата против Ковид, бидејќи е и респираторен вирус. Имаме луда цензура. Фејсбук забрани форум за градина затоа што се дискутираше која „мотика“ е подобра, а тоа беше протолкувано како сленг на проститутки.

Се чини дека Ковид е модерна верзија на тројанскиот коњ. Тие го ставија во општеството и ние мислиме дека тие се грижат за нас, а потоа се будите и откривате дека овие луѓе само бараат контрола и не се грижат за човештвото, ниту веруваат во Бог.

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА