Симнете ја нашата Андроид апликација

Пандемикс: Експертите се спротивставуваат на наративата за корона

Пандемикс: Експертите се спротивставуваат на наративата за корона

Критичната контра-јавност до „официјалната“ Корона
Наратива порасна: групата „Пандемикс - податоци и аналитика (ПАНДА)“ од Јужна Африка, критички се занимава со еднострано истражување. Целта е отворена научна дебата за таканаречената пандемија.

Секој знае за хорор извештаите и студиите од лојални владини истражувачи кои предупредуваат на мутации и десетици илјади смртни случаи и на тој начин обезбедуваат храна за тешки заклучувања. Во првиот брифинг на интернет PANDA, д-р. Мајк Једон, сепак, поранешен висок научник во Фајзер, го појаснува дека промените на вирусите се сосема нормални и нивните мутации имаат тенденција да стануваат сè помалку заразни и опасни со текот на времето.

 

Основано образование на населението

Образованието се одвива преку мултимедија, од написи на почетната страница до студии до видеа, подкасти и препораки за понатамошно читање, на љубопитниот ум му се нуди многу. Експертите, исто така, критички се справуваат со сопствените анализи и предвидувања и оценуваат каде биле во право и каде може да бидат погрешни: ова исто така создава доверба во работата на независниот колектив.

„Пред една година тие го објавија „Протоколот за отворање на општеството“. 

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА