Симнете ја нашата Андроид апликација

Откриено: Воведувањето на пасош за вакцинација беше планирано уште во 2018 година

Откриено: Воведувањето на пасош за вакцинација беше планирано уште во 2018 година

Владите и медиумите тврдат дека мерката е директен резултат на пандемијата на короната

Меѓутоа, во Европа, пасошите за вакцинација веќе се работеа 20 месеци пред појавата на корона.

Европската комисија објави предлог за евиденција за вакцинација на 26 април 2018 година, добро скриен во документ (види ТУКА) што главните медиуми не го објавија.

По објавувањето на документот од 10 страници, се одржа глобален самит за вакцинација, чиј домаќин беше Европската комисија и СЗО.

Овој самит се одржа во Брисел на 12 септември 2019 година, само три месеци пред појавата на Ковид-19.

Учесниците вклучија високи политичари, министри за здравство, високи научници и претставници на ОН.

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА