Симнете ја нашата Андроид апликација

Опасност за вакцинираните лица кои летаат - Починаа 4 пилоти на Бритиш ервејс

Опасност за вакцинираните лица кои летаат - Починаа 4 пилоти на Бритиш ервејс

Тромбози, тромбоципија, воспаление на миокардот и слично сериозни болести сега се чести несакани ефекти на експерименталните вакцини против корона.

Во исто време, знаеме дека тромбозата е вистинска опасност, особено на летовите со долги релации. Секој кој е изложен на ризик, треба да земе или да инјектира лекови за разредување на крвта по одреден временски период.

Групата луѓе изложени на ризик значително се зголеми како резултат на масивната кампања за вакцинација. Ако тромбозата влијае на патниците, тоа е опасност само за нив.

Но, ако пилотот страда од тромбоза, сите патници можат да бидат засегнати. Во секој случај, веќе има први извештаи за починати пилоти во Бритиш ервејс (БА):

https://twitter.com/awareness_4all/status/1405552830920933376?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1405552832758140939%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es2_&ref_url=https%3A%2F%2Ftkp.at%2F2021%2F06%2F19%2Fgefahren-fuer-geimpfte-beim-fliegen-4-piloten-von-british-airways-betroffen%2F

 

БА ја потврди смртта на четири пилоти без да има никаква врска со вакцинацијата:

 

Според различни извори, „Бритиш ервејс“ има меѓу 2.500 и 4.500 вработени пилоти. Овие имаат максимална возраст од 55 години и редовно се подложуваат на здравствени контроли, срцевите заболувања се исклучени.

Во принцип, пилотите немаат зголемен ризик од тромбоза затоа што се особено здрави. Сепак, постоечкиот ризик од тромбоза значително се зголемува, особено со летовите на долги релации. Меѓутоа не се земени во предвид студиите за вакцинацијата.

Четирите краткорочни смртни случаи во оваа неповрзана подгрупа се статистички практично невозможни. Вакцинацијата може да биде поврзана, според неодамнашен извор околу 85% од работната сила била вакцинирана. Имате некое друго објаснување?

Пилот на „Бритиш ервејс“ почина по пријава за трагедија во добро познат парк за велосипеди на планинска патека.

„Едвард Брис-Бенет, 33, беше забележан како онесвестен на патеката покрај неговиот велосипед во Тидворт, Вилтшир.

Спасувачките екипи притрчале на местото на настанот - но семејниот човек Брис-Бенет, опишан како „прекрасен“, бил прогласен за мртов 45 минути подоцна “.

Еве уште еден извештај од САД од страна на 33-годишен пилот, кој беше практично неспособен да лета по вакцинирањето.

https://twitter.com/ke11ybender/status/1405738610641367040?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1405738610641367040%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Ftkp.at%2F2021%2F06%2F19%2Fgefahren-fuer-geimpfte-beim-fliegen-4-piloten-von-british-airways-betroffen%2F

Уште во мај, Јунајтед ерлајнс се согласи со своите пилоти дека вакцинацијата нема да биде задолжителна, како што првично беше замислена. Ројтерс го објави ова на 24-ти мај.

(Ројтерс) - Синдикатот на Јунајтед ерлајнс и нејзините синдикати на пилотите постигнаа договор за забрана на авиокомпанијата да им наложи на своите пилоти вакцинација против КОВИД-19, соопшти Здружението на пилоти на Ер линија.

„Пилотите кои ќе изберат да не се вакцинираат нема да бидат предмет на никаква дисциплина“,

И вака изгледаат регулативите во Европа: Според  Билтенот за безбедносни информации (СИБ), европскиот воздухопловен орган ЕАСА дава препораки за тоа колку долго пилотите не треба да дејствуваат како одговорни пилоти откако биле вакцинирани против Ковид-19.

По секоја вакцинација, треба да почекате 48 часа пред да се вратите на работа како член на екипажот на летот. Во операција со еден пилот, според ЕАСА, овој интервал може да се продолжи на 72 часа.

Доколку несаканите ефекти од вакцинацијата траат подолго од 48 часа, ЕАСА препорачува консултација со лекарот за авијација и евентуално продолжување на временскиот интервал.

Пилотите треба да бидат вакцинирани затоа што имаат контакт со многу луѓе. Не е целосно јасно од каде треба да се појави заразата, бидејќи патниците не талкаат низ кокпитот до своите места.

 

Други опасности од болести во авионската индустрија

Очигледно има неколку други опасности за авионскиот екипаж. Со ова се занимава една статија во „Граници во јавното здравство“:

„За време на патувањето со авионот, стјуардесите (стјуардесите, пилотите) можат да бидат изложени на бројни агенси што штетат на ДНК-та во животната средина и можат да го зголемат ризикот од рак и други болести.

САРС-КоВ-2, вирусот што предизвикува КОВИД-19, сега е додаден на оваа веќе комплексна мешавина на изложеност. Сложените изложености поврзани со воздушните патувања претставуваат предизвик за истражувањето на јавното здравство, но исто така даваат можност да се разгледаат нови стратегии за разбирање и контрола на нивните здравствени ефекти.

Во оваа статија, ќе се фокусираме на заканите за геномскиот интегритет при патување преку воздух и ќе разговараме за тоа како овие закани и нашата способност да одговориме на нив влијаат на ризикот од инфекција со САРС-КоВ-2 и развојот на сериозноста на симптомите.

Разговараме и за тоа како самиот вирус може да доведе до нарушен интегритет на геномот. Тврдиме дека застрашувачките комплексни јавни здравствени проблеми, како што е предизвикот за заштита на летачките екипи од КОВИД-19, треба да се решат со мултидисциплинарни истражувачки тимови кои вклучуваат епидемиолози, инженери и механистички биолози “.

Сосема е можно вакцинираните пилоти да мора да преземат медицински мерки на претпазливост во иднина, особено пред долгорочните летови. Доколку регулаторните тела беа внимателни само на половина пат, вакцина за масовна употреба никогаш немаше да биде одобрена, барем не до 2020 година.

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА