Адвокат за човекови права наоѓа јасни зборови за вакцините против Ковид-19

Адвокат за човекови права наоѓа јасни зборови за вакцините против Ковид-19

Вакцината КОВИД-19 е експериментален медицински протокол одобрен за употреба само во итни случаи.

Сепак, директорите на училиштата се среќаваат со здравствени службеници и ја заобиколуваат согласноста на родителите да постават клиники за вакцинација во sидовите на училиштето.

На видеото подолу, Дундас нагласува дека вакцината КОВИД-19 е експериментален процес и „не можете да ја нарачате, ниту да заобиколите информирана согласност“ - особено кај децата.

„Има причина децата да не можат да пушат, да возат, да пијат, да имаат секс, да гласаат или да умрат за оваа земја“, вели таа, а една од причините е што тие не се доволно зрели за да донесуваат информирани, интелигентни одлуки.

Истото важи и за одлуката да се редат за овие експериментални вакцини, вели таа.

„Слушајте ме гласно и јасно: нема да ги претвориме училишните терени во центри за вакцинирање против КОВИД за да администрираме експериментален медицински протокол што го уби секоје проклето порове во последната студија за животни.

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

ОД ИСТА КАТЕГОРИЈА

ПОСТ НА ГОДИНАТА