Симнете ја нашата Андроид апликација

Обединетото Кралство: Податоците покажуваат 402 смртни случаи по КОВИД вакцинирањето

Обединетото Кралство: Податоците покажуваат 402 смртни случаи по КОВИД вакцинирањето

Владините податоци покажуваат дека во споредба со вакцината Пфајзер во Велика Британија, биле пријавени 43% повеќе повреди поврзани со вакцината Оксфорд-АстраЗенека, вклучувајќи 77% повеќе несакани настани и 25% повеќе смртни случаи - но без никаква реакција од страна на регулаторите во Велика Британија .

 

Помеѓу 9 декември 2020 година (кога беше применета првата вакцина против КОВИД во Велика Британија) и 14 февруари 2021 година, 402 смртни случаи по вакцинирање против КОВИД биле пријавени во Јелоукард, системот на владата на Велика Британија за пријавување на несакани реакции на лекови поврзани со КОВИД, вакцини, уреди и неисправни или фалсификувани производи.

 

Досега во Велика Британија се користени само вакцините Фајзер-Бионтех и Оксфорд-АстраЗенека. Вакцината на Фајзер беше искористена во втората недела од декември 2020 година, а на Оксфорд-АстраЗенека на почетокот на јануари. (КОВИД вакцината на Модерна е одобрена за итна употреба во Велика Британија, но земјата сè уште нема примено вакцини од компанијата).

 

МХРА не покрена никаква загриженост во врска со бројот на извештаи за несакани настани поврзани со овие нови производи, дури и занемарувајќи колку полошо работеше производот од Оксфорд во споредба со вакцината на Фајзер.

 

Во јануари, смртта на 23 изнемоштени стари лица во Норвешка се најде во меѓународните наслови - и го покрена прашањето дали треба дури и да ги вакцинираме луѓето кои се близу до смртта. Иако е точно дека илјадници изнемоштени стари лица неизбежно умираат секоја недела, недостатокот на докази за да се утврди што се случува во секој случај е загрижувачки.

Читај повеќе на англиски јазик на childrenshealthdefense.org

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА