Симнете ја нашата Андроид апликација

Обединетото Кралство: Нема патувања сè додека не се вакцинираат сите

Обединетото Кралство: Нема патувања сè додека не се вакцинираат сите

Во разговор на Би-Би-Си, државниот секретарот на Обединетото Кралство за транспорт, Грант Шапс рече дека тој смета дека меѓународните патувања може да зависат од сите во Велика Британија, а можеби и низ целиот свет, прво примајќи  вакцина против Ковид-19..

Неговата најава дојде откако владата на Обединетото Кралство го продолжи карантинот во хотели за патници од одредени земји кои се на „Црвената листа“. Казните за криење на фактот дека сте биле на места како Португалија може да резултираат со големи казни, па дури и 10 години затвор.

Тој рече дека единствениот начин да се спречи ова е да се вакцинираат сите - и тоа вклучува чекање за другите земји да ги достигнат своите програми за вакцинација.

 

Извор: Линк

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА