Симнете ја нашата Андроид апликација

Норвешка - 23 постари пациенти починале откако примиле вакцина

Норвешка - 23 постари пациенти починале откако примиле вакцина

Во алармантен развој, Норвешка предупреди на фаталните несакани ефекти на вакцината Pfizer  бидејќи 23 лица починаа во земјата откако им беше дадена првата вакцина. Повеќето од починатите, наводно, биле стари и крајно болни пациенти.
После смрта на починатите, дури 13 извештаи укажуваат на вообичаени несакани ефекти на вакцината кај болните пациенти, соопшти норвешката влада.

 

Повеќе од 30.000 луѓе ја примиле првата вакцина на Pfizer или Модерна во скандинавската земја од крајот на декември, според официјалните податоци. Реагирајќи на смртните случаи, производителот на вакцини, Pfizer, рече дека „бројот на инциденти досега не е алармантен и во согласност со очекувањата“.

 

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА