Симнете ја нашата Андроид апликација

Нов комунистички договор на СЗО за превенција од пандемија

Нов комунистички договор на СЗО за превенција од пандемија

Заканувачки нов договор на СЗО за превенција на пандемијата за да се заобиколат националните устави

По пандемијата е пред пандемијата

Ќе стои над националните устави: СЗО воспоставува глобален договор за „подготвеност за пандемија“!

Колку и да се поздрави крајот на ограничувањата за корона во многу земји, не треба да се залажува фактот дека глобалното преструктуирање според спецификациите на „Големото ресетирање“ сè уште се гради во позадина. И тоа со полна брзина.

Новиот договор, претставен во декември 2021 година, кој го проширува оригиналниот договор од 2005 година, доколку биде усвоен од земјите-членки, значи дека уставот на СЗО (според член 9) ќе има предност над уставот на одделни земји во случај на природни катастрофи или пандемии. .

„Ќе има и други пандемии и други големи здравствени итни случаи. Прашањето не е дали, туку кога. Колективно, мора да бидеме подобро подготвени да предвидуваме, спречиме, откриваме, проценуваме и ефективно реагираме на пандемии на високо координиран начин. За таа цел, ние веруваме дека нациите треба да работат заедно кон нов меѓународен договор за подготвеност и одговор за пандемијата“.

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА