Симнете ја нашата Андроид апликација

И едните и другите ќе го мразат „Новото нормално“!

И едните и другите ќе го мразат „Новото нормално“!

Вакцинирани или невакцинирани: Новото нормално говори дека „Нема да поседувате ништо и ќе бидете среќни“.

Ако некој ви каже: „Временските екстреми се сигурен знак за глобално затоплување“, тоа е затоа што тие ги земаат овие информации директно од медиумите и веруваат дека се факти.

Медиумите ги добиваат од владата - или од владините „стручни советници“.

„Стручните советници“ ги добиваат информациите од компјутерски модел.

Компјутерското моделирање го добива од огромниот финансиски поттик понуден од корпоративниот конгломерат и стекнатата влада, со експресна инструкција да се произведе резултат што ги задоволува потребите на нивните заеднички цели на политиката.

Во овој случај, поентата е да се измисли „научен доказ“ дека глобалното затоплување е реално.

Потребата за „доказ“ дека овој пронајдок е реален е исполнета, иако главните поборници за глобалното затоплување знаат дека идејата е развиена во 1972 година во Римскиот клуб во широко објавен трактат, привлечен под насловот „Ограничувања на растот“.

Тоа беше засилено со Самитот за планетата Земја во Рио де Жанеиро во 1992 година, кога започна озлогласената „Агенда 21“ да спроведе во голема мера ирационални еколошки во висока мера дискриминирачки ограничувања.

Ограничувајќи се заради „повисока кауза“ - спасување на природната средина од глобалното затоплување!

Овој облик на условување е совршен рецепт за да ги натерате природно загрижените граѓани не само да ги ограничат типичните материјални ексцеси од нивниот живот, туку на крајот псевдо-свето да се откажат од сите материјални интереси. Грозоморниот план зад квази верската проповед на Клаус Шваб.

„Нема да поседуваш ништо и ќе бидеш среќен“.

Психо-социјалните инженерски „длабоки психолози“ на Шваб ги испланираа точните чекори неопходни за беспрекорно предавање на целото лично богатство на незаситните елитни материјалистички мајстори на измама. Темелно грозоморен, но прилично генијален потег.

Големиот сигнал за глобалното затоплување беше започнат како пресметана патека за водечките индустријалци, банкари и членови на кралското семејство да ја обезбедат својата иднина како главни влијатели и контролори на глобалните работи.

Контролираната национална индоктринација од медиумите, чија главна компонента е неконтролираното исплашување, служи за освојување на јавното мислење за каузата.

Клубот на елитни индустријалци добро знае дека „стравот“ ги тера очајните луѓе да се свртат кон своите наводни лидери, кои ги штитат - и да им кажат што да прават. Историскиот преседан за ова е сеприсутен.

Нема научни докази кои би сугерирале дека климата опасно се затоплува. Ова подоцна беше изведено под покровителство на Меѓународниот комитет за климатски промени (ИППЦ).

За жал огромното мнозинство невладини организации (НВО) со зелена ориентација зедоа мамка и, бидејќи беа во голема мера финансирани од тогашните влади поддржани од корпорации, ги прифатија парите, ги затворија очите и ги затворија нивните умови, преземајќи го смртоносното нарушување на нивните првични зелени обврски.

Работата на Шваб е да ги обезбеди целите „запре глобалното затоплување“ целосно да се имплементираат преку каналите на Зелениот нов договор, Големото ресетирање, четвртата индустриска револуција и агендата за нула јаглерод.

Тој мора да се погрижи да тргне по патот дизајниран специјално за него од високо платени технократи, чија посебна склоност е да создаде „попис на се“ со цел да ја преземе контролата врз сите аспекти на животот на земјата.

Овие технократи сметаат дека управувањето со светот е вежба во книговодството. Стерилен редукционистички начин на размислување тесно поврзан со роботиката и идејата дека напредната механизација и пресметката се супериорни во однос на креативноста на човечкиот ум.

Оттука е и објавувањето на СЕФ за претстојниот „Интернет на се“, мрежата за надзор и контрола базирана на 5Г за паметни градови, што претставува јадро на агендата „Големото ресетирање“.

Агенда специјално позиционирана под наслов „зелена“ - име украдено од оригиналното еколошко движење од 1970 -тите и 80 -тите години, чиј етос беше и треба да промовира „народна екологија“ во човечки размери и со мал отпечаток - и е. Автентична визија која нема никаква сличност со денешната гигантска четврта индустриска револуција предводена од корпорациите, наведена од мајсторите на измамата на СЕФ како единствено решение за „зазеленување на планетата“.

Во реалноста, се разбира, тоа е голема корпорација / елита која сака да ја преземе контролата врз најважните светски ресурси. Зборот „зелено“ тешко дека може да се злоупотреби подобро.

Со оваа лажна зелена идеологија,  за храбар нов свет, во секоја можност се користи за да се воведат услови што го ограничуваат човечкото однесување на таков начин што ќе ги исполнат генијално измислените барања за „Спречување на глобалното затоплување“. Големото исплашување на Римскиот клуб, чија цел е да ја направи уплашената и збунета јавност зависна од технократските „експерти“ кои ќе најдат „решение за спасување живот“ за да ја спасат планетата.

Сега „спасувачкото решение“ за измислениот „проблем“ што го измислија технократите мора да ги исполни цврстите цели на оваа мала, но многу моќна елита. Деспотска елита чија намера е да ја совлада иднината, со надуено чувство за сопствената важност и супериорност над остатокот од човештвото.

Со цел да се отвори патот за оваа мегаломанија да се развие неконтролирано, првото нешто што мора да се направи е да се осигура дека јавниот отпор е што е можно понизок. Најмалку отпор кон имплементација на „големиот план“, чија имплементација - со цел да се направи веродостојна - бара континуиран процес на уништување и деградација на животната средина.

Причината за ова нарушување потоа може да се проследи до напредокот на „катастрофалното“ затоплување, за кое сите решенија мора да бидат „технолошки“. Технолошки во смисла на високотехнолошка, роботска, дигитална и електромагнетна технологија.

Убивањето на најмалку две птици со еден камен е популарен концепт меѓу поддржувачите на Новиот светски поредок. Откриено е дека ефектите од генерализираното задушување на мозокот може да се засилат кога се комбинираат со насочена контрола на умот, хипноза и тортура.

Во оваа програма, луѓето беа безмилосно експериментирани за да откријат во кој момент тие „пукнаа“ и станаа контролни алатки за спроведување на тајни операции неопходни за да се поткопа уреденото функционирање на општеството и психичките активности, настани под лажни изговори, па дури и, доколку се смета дека е неопходно, да се извршат убиства.

Варијација на овие техники се користи зад затворени врати за време на затворањето на „Ковид“, особено во домовите за стари лица каде геноцидот стана проблем, а старите луѓе се сметаат за еднократна употреба за каузата „запирање на Ковид“.

Контролата на умот е централното оружје на елитата за планирање. Тоа е сеприсутно во сите аспекти на секојдневниот живот - од телевизија, особено важен дел од (државната) контрола на масите, до сите главни медиуми, технологии за мобилни телефони, компјутерски програми,  и напредно воено „тивко“ оружје. Постои многу тенка линија помеѓу процесот и функцијата на контрола на умот, пропаганда и чиста индоктринација.

Сето ова сега се користи за цврсто да се зацврсти радоста на одличното ресетирање на Клаус Шваб, нула јаглерод, зелениот договор и 5Г паметните градови, на луѓето исто така треба да им се каже дека ќе се откажат од целото свое приватно богатство. "за каузата".

Не ја потценувајте духовната сила што е потребна за да ги натерате нормалните луѓе да ја прифатат идејата: „Нема да поседуваш ништо и ќе бидеш среќен“.

Меѓународната конференција за клима ќе се одржи во Корнвол, Велика Британија, во ноември оваа година. Најсофистицираните методи за контрола на умот се користат за овој настан да се појави како „спасителен“ светски собир на големите."

Ова оди до манипулација и уништување на човечка, животинска и растителна ДНК и геномот на самиот живот.

На крајот од овој монструозен монокибернетички упад во божественоста на создавањето стои „човекот робот“. Трансхуманистичката сингуларност омега точка. Бездушна, кибернетичка „нечовечка раса“ која ги добива сите свои упатства преку трајно каблирање на својот неокортекс до централен суперкомпјутер (Куантум компјутер во Белгија наречен Ѕвер).

Ова е всушност визијата за еволуцијата на човештвото што мрачните контролори на Шваб ја планираа како „Новата нормала“ и која ќе ја направи чувствителната човечка раса во голема мера застарена до околу 2050 година - и скоро до 2030/2040 година. Човечката раса која дотогаш ќе се намали на околу една четвртина од сегашниот број, ако се оди според планот на психопатските архитекти на Големото Ресетирање / Нов светски поредок / Зелен договор.

Важно е да се разбере дека монструозниот пронајдок „Ковид“, чии токсични „вакцинации“ се геноцидно оружје маскирано како „заштита“, е само една од картичките во играта „убиј и контролирај“.

Коронавирусот и глобалното затоплување се први братучеди. И двајцата го должат своето создавање на истиот магичен трик „зајак од капа“. Уметноста на измамата и хипнозата се користат масовно за да ги измамат луѓето да веруваат дека она што не е реално е реално - дека она што е лажно е реално. И двајцата братучеди користат исти фашистички механизми за контрола за да ги постигнат своите цели.

Сега ги составивме различните делови на оваа геноцидна операција: Големото ресетирање (принудно тоталитарно преземање), Зелен нов договор (лажен зелен фашизам), Нула јаглерод (без јаглерод = без живот), Четврта индустриска револуција (целосно роботско работно место), можеме да видиме дека секој елемент е всушност составен дел од целокупниот план. Наредени вака, конечно можеме да ја видиме целата ѓаволска слика.

Ова цветање на човештвото ќе биде навистина одлучувачки фактор во големата измама за глобалното затоплување и Ковид, како што ќе кажат историските книги еден ден. Преголемата употреба на страв и измама предизвика спротивна состојба  за да излезе скриеното и да се манифестира како неподнослива контра сила за своите противници - која произлегува од никој друг, освен од енергичниот извор на самото создавање.

Таква неверојатна метаморфоза сега е во тек, и беше потребна извонредна, бесрамна манифестација на темнината за да се разгори противпожарниот оган што сега предизвикува голема ренесанса на вистинските човечки сили. Ова е ера на вистината, просветлување и акција.

Земете ја храброста во двете раце и продолжете напред! Вашата цел не е ништо помалку од разоружување и расклопување на технократскиот систем за целосна контрола од горе надолу, кој сака да ве пороби вас, нас, и секое чувствително човечко суштество кое сака да остане верен на најдлабоките вредности во животот.

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА