Симнете ја нашата Андроид апликација

Новата нормалност - Реалност и измама

Новата нормалност - Реалност и измама

Реалност и измама
Навистина нешто „ново“?

Добредојдовте во новата нормалност, новата реалност, нешто вакво или нешто слично неодамна беше мотото. Други зборуваат или пишуваат книги за целосното „ресетирање“ на таканаречената реалност, со што пророкуваат конечно враќање во идеална состојба. Што е веројатно ништо повеќе од само една понова, невидена реалност. Нормалноста во првобитната состојба, вистинската, само вистинската реалност, што и да значи тоа. . Вака звучат грандиозните фрази за нашата прекумерна реалност.

 

Еден вид знак

И секогаш постојат такви еуфорични визии во врска со сето чудно преструктуирање на короната, општествените промени, регулативите, ограничувањата, контролите, тестовите, вакцинациите, пропагандата за вакцинациите, пропагандата за тестовите, цензурата за можните последици од вакцинацијата , цензурата за можните последици од укинувањето на основните права и така натаму и така натаму.

Човек би помислил, и ние од Футв Медиа сигурно не сме единствените, дека конструкцијата на пандемијата на корона служи како катализатор за отворање на портите за оваа поволна првобитна состојба. Така што патот е бесплатен во целосно дигитализирана, фармацевтска и генетски дизајнирана светла иднина.

Во новата реалност, храбриот нов свет (ропство). Но, да останеме трезвени, да ги здржиме умовите заедно и да испитаме што се нарекува реалност и да откриеме што е факт и што е заблуда во оваа нова реалност.

Затоа што: Дали реалноста може да биде нова, стара, застарена или „ресетирана“ или Бог знае што?

Што точно предлага „ново“? Дали една реалност станува друга затоа што се носат маски на устата и носот,  ставаат памучни брисеви во ноздрите, од ден на ден со вакцинација, со присилна вакцинација?

Државата контролира како и каде можам да одам, а каде не. Зошто се зборува за „ново“ во овој контекст? Што ако реалноста е иста и се случи само измамата на трансхуманистичките сатанистички пророци?

 

Бидејќи само измамите се „нови“

Ако погледнете во историјата, ќе откриете многу измами, измами и трикови заедно со лажните пророци во врска со присилните промени, кои потоа беа претставени како нешто сосема ново. Огнот (пожарот) на Хитлер во Рајхстагот, Џорџ В. Буш на 11 септември 2001 година, итн.

Исто толку стар е и фактот дека луѓето паѓаат на овие глупави трикови. И, се разбира, исто така, не е ново што луѓето кои не сакаат да паднат на тоа, се принудени со сила да го прават она што го бараат новите пророци.

За жал, реалноста нема заштитен ѕид за да ги пропушти само добронамерните, вистинските интереси.

На светот не му е грижа што му се прави, светот не страда, луѓето и животот во нив треба да ја поднесат тиранијата и измамата.

 

Информативна предност како средство за притисок

Кога луѓето зборуваат за новата нормалност, сите ние се уште го гледаме столот, ѕидот, го гледаме сонцето како што отсекогаш изгревало и заоѓало. Реалноста е исто толку реална, како и секогаш.

Никогаш не било ново или старо, било и е, цело време. Тоа е лагата што ни се продава како нешто ново.

Проблемот со реалноста е што нуди многу простор за луѓе со лоши намери и информативна предност. Затоа што ако знаете како, тогаш најголемите измами и трикови може да се вткаат во реалност.

Науката потоа обезбедува соодветна легитимација. Паметното прикривање на измамата беше и отсекогаш било дел од секоја форма на угнетувачка влада. И кога измамата ќе стане нова нормалност, можете да ја признаете ако сакате.

Сепак, тоа не го менува фактот дека реалноста во основа е само илузија за веќе постоечките. Тврдењето дека сега живееме во новата нормала е само по себе илузија, бидејќи тврдењето води до лажен заклучок дека се работи за нешто што е само логичка последица на природните процеси.

Никој не ги валка рацете со овој аргумент и ги крие вистинските создавачи на новото нешто што наводно паднало од небото.

 

Образованието како излез

Бидејќи не го спречивме, сега сме во оваа надворешна определена конструкција. Се поставува прашањето дали постои некој начин повторно да се најде излез? Дали е доволно да ги изостриш сетилата за да ги разобличиш измамниците онакви какви што се?

Барем тоа е надежта на просветителството. Ако им го дадете на луѓето знаењето што им е потребно за да се соочат со реалноста со сите играчи на трикови и лажни пророци, тогаш тие би можеле да најдат излез од нивното ропство. Не знаеме дали ова може да се постигне само со образование, но во моментов тоа е единственото средство што го имаме за вас на располагање.

Значи, ајде да зборуваме за илузијата, измамата и да испитаме како таа доаѓа во реалност. Прво, за да стигнете до дното на хокус-фокусот, треба да копате длабоко во торбата со трикови на илузионистите и да се запознаете со нивните варијации и методи.

Нема точка за одмор, бидејќи во вистината опасноста не лежи во мутацијата на вирусот, туку во мутацијата на измамата. Тврдиме дека интуитивно ја мирисаме лагата. Проблемот со ова е што можете да бидете толку несигурни што повеќе не верувате во сопствената перцепција. Почнувате да се обезвредувате. Но, можете да ја вратите довербата.

 

Чудовиште на модерното време

Мајстор на волшебната измама е Дејвид Сет Коткин, познат и како Дејвид Коперфилд. Дејвид Коперфилд е сигурно најпознатиот волшебник и илузионист на нашето време. Тој е професионалец во исчезнување на многу големи и тешки работи, како што се џет -авион или Статуата на слободата.

Во 1992 година го снема целиот вагон на Ориент експрес. За Дејвид Коперфилд, законите на природата се чини дека немаат валидност. Како точно Дејвид Коперфилд ги спроведува своите илузии, измами, не знаеме. Сепак, знаеме дека Дејвид Коперфилд не е Хари Потер и дека работите всушност не исчезнуваат.

Неговите методи може да бидат сложени, и покрај тоа, тие се трикови. Можеби се исклучително сложени, но сепак се сведуваат на неколку основи. Во прилог на изоставување на факт и слободно користење на времето, постои уште една варијанта на измама, онаа на вештото внесување на лага, илузија.

Сценскиот уметник Дејвид Коперфилд посочува на нешто што, строго кажано, го нема. Претпоставеното нешто може да биде само проекција или одраз на нешто. Нешто исчезнува што, строго кажано, никогаш не било онаму каде што сте го виделе.

Нашата дигитална ера овозможува да се прикаже нешто сосема погрешно како факт.

Затоа, денес не е уметност да се конструира драма за короната, таканаречена пандемија, како медиумски изум, а потоа само упорно да се тврди дека постои „на сите канали“. Постојат начини и средства за ова. И додека сите факти искрено се извлечени од под тепих, луѓето се едуцираат да ја играат оваа игра. Тогаш имате население кое се бори со фатаморгана.

Меѓутоа, со текот на времето, нелогичноста станува се поочигледна. Зошто? Колку подолго трае лагата, толку е потешко да се скрие. Можеби некој може да скрие кратко љубовно интермецо од брачниот другар. Но, колку подолго тоа трае, најверојатно ќе биде посложена играта-криенка.

Затоа, со текот на времето, се повеќе и повеќе недоследности излегуваат на површина, при што креаторите на играта излегуваат се повеќе луди расправии. Како и таканаречената Делта варијанта. Грчката азбука нуди 20 други букви. Во овој поглед, Делта варијантата нема да биде последна.

Очигледно, креаторите се повеќе се во дефанзива, бидејќи нивниот тон против секого и секој што јавно се изразува критички настроен кон нивните постапки е поостар и навредлив, и секако дека нивните лаги стануваат се повеќе тупи.

На крајот, десната рака повеќе нема да знае што прави левата. Контрадикциите дополнително се шират. Може да се најдат тони написи во водечките медиумите кои се синхронизирани. Така, повторно, колку повеќе време се движи во земјата, толку повеќе се збунети оправдувањата, нападите и објаснувањата на режимот на Короната.

 

Уште понелогично

Во нашата драма за короната, може да се идентификуваат најневеројатните пресврти и логични секвенци на настани. Најочигледното кршење на каква било конзистентност се нејасните прописи за карантин.

На пример, прописите за карантин бараат луѓето да бидат ставени во карантин, иако тие не се болни на кој било начин. Дури и ако сега цели нации го практикуваат ова, тоа не го прави логично.

Таквиот пристап останува луд. Разумно е исто како да ги врзувате чевлите кога ќе ги соблечете. Првично, правилата беа наменети да ги заштитат здравите од болните. Во сегашните прописи, тоа е сосема обратно. Првично логичната употреба бара болните членови на екипажот на бродот во случај на одредени болести 40 дена карантин да се изолира од остатокот од екипажот во сегрегирана област.

Друг пример за нелогичен редослед на настани се прописите за носење маска за дишење. Во 2020 година, Др. Мајкл Рајан, извршен директор на Светската здравствена организација (СЗО), даде проценка за носењето маски:

„Ве советуваме да не носите маски за лице ако самите не сте болни.“ .

Со други зборови: Едвај помага да се заштитите, но ризикот од заразување на други луѓе кога сте болни е малку намален.

И повторно логичката низа беше сменета. Ако некој е болен, тогаш изгледа дека има смисла да се носи маска. За заштита на здравите. Но, сега сите тие носат маски, така што сите ние се сметаме за болни. За чија заштита тогаш треба да носиме маска?

Нема разумен одговор за ова. Како може таквите глупости да се одржуваат толку упорно? Ова е можно само во соработка со многу влади, организации, пропагандистички медиуми и соодветните корпорации, и само-прогласените прикривачи на факите. И секако фармацевтските компании, вклучувајќи ги и лобистите.

Што мислиме со извртување на вредностите? Како прво, секој што не спиел на часови по биологија, а исто така е разумно ажуриран, ќе се согласи со нас кога ќе кажеме дека дишењето е една од најважните работи за живите организми и она што ги создава клетките.

И тоа дишење се состои од процес на вдишување и издишување. И дека она што само го издишавте не треба веднаш да се вдишува, бидејќи на долг рок го разболува секој организам. Затоа дишењето е многу важна работа и воздухот што го вдишувате идеално треба да содржи повеќе кислород отколку воздухот што го издишувате.

За жал, на луѓето како Филипче сега им е дозволено вирално да ги шират своите гледишта и затоа нивното гледиште дека слободното дишење воздух богат со кислород е помалку важно отколку заштитата од мали, гадни патогени.

Во спротивно, човечкиот вид одамна би изумрел. Ова сугерира очигледен заклучок дека луѓето како Филипче немаат вистински интерес за нашето слободно и непречено дишење.

Може да се добие идеја од неговиот став кон нашиот живот дека во реалноста тој нема интерес за нашиот живот, туку за нашето погубување. Кога Филипче зборува за животот, веројатно го мисли спротивното.

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА