Симнете ја нашата Андроид апликација

Не знаеме дали вакцинираните жени против Ковид раѓаат деформирани бебиња

Не знаеме дали вакцинираните жени против Ковид раѓаат деформирани бебиња

Кралскиот австралиски и новозеландски колеџ за акушери и гинеколози (РАНЗЦОГ) ги советува бремените жени во Австралија и Нов Зеланд да се вакцинираат против корона.

Писателот, публицист и блогер Наоми Кук реши да ја праша организацијата врз основа на кои научни студии се засноваат овие совети.

Одговорот што го доби ја загрижи. РАНЗЦОГ и испрати три студии кои се занимаваат со бремени жени со Корона.

Овие студии воопшто не кажуваат ништо. Таа исто така доби врска со клиничко испитување кое е во тек. „Тоа не ми кажува дека е безбедно“, рече Кук во шоуто на Икониќк токму сега.

 

 

Забележителен премин

Таа исто така доби две студии кои разгледуваат како мРНК вакцините „помагаат“ во зајакнување на имунитетот за време на бременоста.

Значи, овие не кажуваат ништо за безбедноста на мајката и детето, нагласи Кук.

РАНЗЦОГ се осврна и на ставовите на американската агенција ЦДЦ и СЗО. Во единствената работа има еден значаен пасус што може да се искористи како научна поддршка за советите кои шприцот на „Фајзер“ им ги нуди на жените во сите фази од бременоста.

Авторите пишуваат: Не можевме да утврдиме дали изложеноста на вакцината во рана бременост доведува до дефекти при раѓање, бидејќи никој од вакцинираните веќе не родил.

„Значи, не знаеме дали жените кои се рано во бременоста раѓаат лошо формирани бебиња“, рече Кук. „Тоа е најдоброто што го имаат.

„Ова е лудило“, вели водителот Герет Ајк.

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА