Симнете ја нашата Андроид апликација

Нема што да изгубиме! Во Италија се отвораат 1.200 ресторани и пицерии

Нема што да изгубиме! Во Италија се отвораат 1.200 ресторани и пицерии

Од 6 април, 1.200 ресторани и пицерии ќе бидат отворени за ручек и вечера

Ова го објави Паоло Бјанкини, претседател на Мио Италија, Движење на угостителски компании, голема група сопственици на мали бизниси во овој сектор.

 

Одлуката донесена „затоа што немаме што да изгубиме“. Во Рим и Лацио има 300 ресторани.

 

Од вторник 6-ти април, 1.200 ресторани, пабови, пиварници и пицерии низ Италија (300 од нив во Рим и Лацио) ќе бидат отворени за ручек и вечера.

Тоа не е ниту провокација ниту чин на демонстрација, туку прашање на преживување “. Ова го објави Паоло Бјанкини, претседател на Мио Италија, Движење за деловно угостителство (Мио), голема група сопственици на мали бизниси во угостителската индустрија на маса (Хорека) поврзана со Мио Италија.

„Веќе една година, малите претприемачи на угостителството се принудени да се затворат, отворат и потоа повторно да се затворат, спротивно на научното знаење, без планови за преструктуирање, соодветна компензација и интервенција во фиксни трошоци“, вели Бјанчини.

 

Тие веќе не се господари на сегашноста и иднината и на нивните семејства.

Политичките одлуки значат дека земјата губи една важна компанија по друга, што создаде вкупно 30 проценти од БДП. Но, не само: „Државата е беспомошна и неодговорна, туку и е сведок на колапсот на производите Made in Italy и дистрибутивниот сектор, што е финансиски оставен на милост и немилост на банкарските институции токму поради блокадите во секторот, објаснува Бјанчини.

Никој од нас нема што да изгуби. Соочен со погребот на барови, ресторани, пицерии, пабови, управниот одбор на Мио Италија се состана во неделата на 21-ви март за да ја искористи единствената можна опција и да ги прекрши правилата на ковидните мерки за повторно отворање. За ручек и вечера и за секогаш “, заклучува Бјанчини.

И од 25 март, сопствениците на Фрашета, типичните јадења за Љубителите на Порчета, исто така се приклучија на протестот: и тие ветуваат дека ќе бидат отворени за ручек и вечера од 6 април.

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА