Симнете ја нашата Андроид апликација

Неверојатната „Ковид„ глупост во медицинската установа, владите и корпоративните директори

Неверојатната „Ковид„ глупост во медицинската установа, владите и корпоративните директори

Пол Крег Робертс е американски економист и публицист. Тој беше помошник секретар на Министерството за финансии за време на администрацијата на Реган и е познат како ко-основач на програмата за економска политика на администрацијата на Реган.

Сметам дека е неверојатно што лекарите, владите и корпоративните директори не можат да го сфатат концептот на антителата за засилување на инфекцијата (АДЕ) и дека АДЕ се последица на гласрник-РНК вакцините.

Вакцината е таа што предизвикува бран на нови инфекции во силно вакцинираните земји. Вакцината е проблемот, а не решението.

Сепак, неспособните власти во Израел, САД, Исланд и на други места веруваат дека решението лежи во добивање повеќе вакцини и засилувачки вакцинации.

Како е можно Ед Бастијан, извршниот директор на Делта ерлајнс, да е толку глупав што не може АДЕ да го разбере?

75% од вработените во Делта ерлајнс се вакцинирани, но Бастијан смета дека ширењето на инфекцијата бара „повеќе напор“. Затоа, тој им наплаќа наневакцинираните вработени месечен посебен придонес од $ 200 за здравствениот систем на компанијата.

Доказите покажуваат дека оние кои се новозаразени се претежно вакцинирани и дека се вакцинираните луѓе кои го „исфрлаат“ вирусот и го шират меѓу невакцинираните.

Вакцинираните луѓе претставуваат закана за другите, а не невакцинираните. Вакцинацијата со експерименталната гласник-РНК технологија го шири вирусот и го прави неконтролиран.

Како и Др. Лук Монтание, нобеловец по медицина, вели: „Може да го видите во секоја земја, насекаде е исто: статистиката за вакцинација е проследена со статистиката за смртни случаи“.

Д-р Ванден Боше, развивач на вакцини и висок менаџер на програма за ебола, вели: „Со оглед на огромната количина на имунолошко бегство предизвикана од масовните кампањи за вакцинација и придружното ограничување, тешко е да се замисли дека човечката интервенција нема да предизвика пандемијата на КОВИД-19 да се развива во неверојатна катастрофа за глобалното и индивидуалното здравје “.

Мојот заклучок е дека човечката раса е премногу глупава за да преживее. Оние што ги даваат вакцинациите се водени од профит и алчност, а можеби и потемни мотиви, а оние што се вакцинираат се водени од слеп страв. Ова не води кон очекување на ветувачки резултат.

 

Извор: The Unbelievable Covid Stupidity of the Medical Establishment, Governments, and Corporate Executives

Превод: Футв Медиа

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА