Симнете ја нашата Андроид апликација

На австралискиот градоначалник му беше доста и твитна: „Добредојдовте во нацистичка Германија“!

На австралискиот градоначалник му беше доста и твитна: „Добредојдовте во нацистичка Германија“!

Градоначалникот на Градскиот совет на Камберленд во австралиската држава Нов Јужен Велс, Стив Кристу, ги спореди новите мерки за Ковид во неговиот регион со нацистичка Германија

Христу во петокот објави слика од новите прописи на Твитер. Едно од новите правила: На сите жители на поголемата област во Сиднеј сега им е потребен бесплатен билет за да им биде дозволено да го напуштат регионот.

Диктаторско лудило

Добредојдовте во нацистичка Германија “, напиша градоначалникот, кој подоцна го избриша твитот. Претходно, тој беше критичен за заострувањето на затворањето и зборуваше за „диктаторско лудило“.

Државниот секретар за полиција и итни случаи на Нов Јужен Велс, Дејвид Елиот го повика градоначалникот да го повлече твитот. Тој ја нарече веста „одвратна“.

 

Големите градови во најнаселената држава во земјата се строго блокирани од крајот на јуни. Мерките беа дополнително заострени во неделата. Сега има заострено затворање низ Нов Јужен Велс.

Во Сиднеј, на луѓето им е дозволено да движат само пет километри од местото каде што живеат. На луѓето повеќе не им е дозволено да примаат посетители, тие можат да ги напуштат своите домови само за ограничен број.

Секој што ќе ги прекрши правилата за корона ризикува казна од 5000 австралиски долари.

 

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА