Симнете ја нашата Андроид апликација

Начин да се победи глобалистичкото ресетирање

Начин да се победи глобалистичкото ресетирање

Од Петер Кениг: Тој е геополитички аналитичар и поранешен висок економист во Светската банка и Светската здравствена организација (СЗО), каде што работеше на темите како вода и животна средина низ целиот свет повеќе од 30 години. Предава на универзитети во САД, Европа и Јужна Америка. Тој редовно пишува за онлајн списанија и е автор на Имплозија-економска трилер за војна, уништување на животната средина и корпоративна алчност и е коавтор на книгата од Синтија Мекини „Кога Кина кива: Од заклучување на коронавирус до глобална политичко-економска криза.

 

Во повеќето земји, уставната промена од „демократија“ во диктатура се случи тајно или барем полу-тајно

Тоа го прават диктаторите. Повеќето луѓе немаат идеја. Многумина од оние што знаат не се согласуваат со ова.

Тие покренуваат иницијативи за нови закони - но тие паѓаат на патот, бидејќи уставот е прекршен со воената состојба.

Во Швајцарија ситуацијата е малку поинаква, или подобро кажано: подобра. Конфедерацијата Хелветика (КХ) има полудиректна демократија. Со 50.000 потписи, кои се внимателно проверени за валидност, швајцарските граѓани можат да одржат референдум против одреден закон.

Референдумот на крајот може да доведе до укинување на законот усвоен од владата/парламентот може да биде поништен.

Иако ова се случува многу ретко и лоби пропагандата за пари е премногу силна, луѓето повремено имаат шанса. Тоа всушност може да се случи во овие времиња.

Во рок од 18 месеци, од почетокот на 2020 година до средината на 2021 година, граѓаните во основа веќе ги немаат правата што инаку би можеле да ги наречат човекови права.

Во повеќето случаи, полицијата и војската мора строго да ги почитуваат наредбите. Ако не се држите до тоа, може да ја изгубите работата, или уште полошо.

Сепак, постојат јасни и позитивни знаци дека плимата се врти. На пример, на митинг во Лондон против Ковид-мерките и сертификати за вакцинација.

Д -р Рајнер Фуелмих, од Комитетот за корона, зборуваше преку огромен видео екран пред толпата луѓе на плоштадот Трафалгар - пред десетици илјади луѓе - и им рече дека во САД и Канада се чекаат класни акции и дека институциите и поединците, особено оние што се одговорни за неважечките ПЦР-тестови, особено во Европа и САД, кои ја формираат основата на лагите на владите за „случаи“ и се користат за манипулација со бројките на „инфекција“ нагоре и надолу - што резултира со лажни бројки за хоспитализации и фатални случаи. со вирус кој е помалку смртоносен од обичниот грип.

Да, добро прочитавте, помалку смртоносен од грипот. Ова ќе увертира на суд каде што правдата ќе триумфира исто како што светлината ќе надвладее над темнината.

Д -р Фуелмих го заврши своето предавање со позитивна и охрабрувачка забелешка: „Се работи за човештвото наспроти нечовечноста.

Ние сме човечки суштества. Можеме да се смееме, да плачеме, да пееме и да се гушкаме. Другата страна не може.

Другата страна нема пристап до својата духовна страна. Затоа, другата страна, без сомнение, ќе ја загуби нечовечката страна, оваа нечовечка борба за живот… “. Погледнете го ова видео од 10 минути.

Промената почнува да се случува. Ова е здравствената страна, човечката страна, најважната страна - каде вистинската наука ја победува „купената“ наука за да спречи геноцид во библиски размери - ова е планот на евгеничарите што најверојатно еволуирале во изминатите 100 години. Сепак, постојат два други, комплементарни планови кои исто така мора да се прекинат.

Првото од двете е дигитализација на се. Тоа веќе се распадна врз човештвото, всушност започна пред неколку децении - и сега влегува во последната рунда - на таков начин што се совпаѓа со масивниот пад на населението.

Не само што вклучува дигитализација на сите форми на монетарни трансакции - која напредува брзо благодарение на алгоритмите за вештачка интелигенција (ВИ) - и пред сe возилото што управува со се, светската инсталација на 5Г и наскоро, исто така, 6Г.

Тоа е наменето за трансформирање на целиот свет во електромагнетно поле. И луѓето се претвораат во „трансчовеци“, особено оние што ги преживеаја експерименталните, неиспитани протекциски инјекции со гласник-РНК, познати како (mRNA) вакцинации, кои погрешно се нарекуваат „вакцини“.

Ова не е шега. Ова е всушност планот што беше откриен уште во 2016 година од Клаус Шваб, основачот и долгогодишниот извршен директор на Светскиот економски форум (СЕФ), во интервју за француската телевизија (погледнете го ова 2-минутно видео).

https://www.youtube.com/watch?v=dg6BlXuj8cM

Според „Големото ресетирање“ на Клаус Шваб, алгоритмите, вештачката интелигенција (ВИ) и роботите наскоро ќе доминираат врз масите.

До 2025 година, плус или минус година или две, вештачката интелигенција ќе направи околу половина од денешните работни места.

Оваа електронска технологија, пак, ќе биде управувана од некои валкани богати поединци, кои некако ја зедоа слободата да го „водат светот“.

Тие, да ги наречеме сатанисти - го планираат ова околу еден век. Со голема прецизност и интензитет на моменти - и што е полошо, многу полошо - точно пред нашите очи.

Ги игнориравме. Секој што се осмели да привлече внимание кон нивните зли махинации, беше отпуштен со удобна ознака „теоретичар на заговор“.

Замислете, по Големото Ресетирање, половина од нашите работни места ќе бидат преземени од ВИ во следните 5 години.

До 2030 година, само околу 5 до 10% од тековните работни места ќе постојат и ќе ги извршуваат луѓе - можеби „трансчовеци“ - сите други би можеле да исчезнат. Масовна невработеност? - Можеби.

Но, Шваб се обидува да го смири светот со изјавата дека ќе има нови работни места за кои ќе се обучуваат нововработените лица.

Тие би можеле да бидат трансчовеци, бидејќи обуката е обезбедена од и во соработка со ВИ-и за луѓето од Епсилон, приземјената работничка класа, роботите ќе го преземат надзорот.

Тоа може да звучи депресивно и очајно. Но, кога гледаме на ситуацијата, тоа сами го дозволивме. Тоа не е крај на патеката, туку само отскочна штица на која и ние можеме да стапнеме кога ќе се разбудиме - и тоа не во лутина, туку со светлиот светлосен дух - нов свет, обликуван од луѓе, обликуван со силите на светлината.

Оставајќи го ѓаволот зад себе. Не го ни споменуваме Ѕверот. Не дозволуваме да ни ги наруши мислите.

Имаме нешто многу повисоко во умот, многу почисто, појасно и многу поблагородно. Нашиот проект е за човештвото, за планетата земја со сите нејзини суштества.

Едноставниот модел „Малото е убаво“ може да биде соодветна визија. Може да вклучи уште еден едноставен принцип:

Локално производство за локална потрошувачка со локални пари, централна банка управувана од заедницата, која работи со јавен банкарски систем.

Трговијата се спроведува со истомисленици, претежно соседни сестрински земји, кои имаат корист од компаративни предности. Понудата на пари ќе биде одраз на локалната економија. е се одржува од локалната економија. Сосема различно од сегашната пирамида на хартиени пари контролирана од глобалистите.

Ова изгледа како совршен рецепт за де-глобализација. И ние мора да се деглобализираме. Мораме повторно да станеме индивидуи кои можат и сакаат да ги поврзат, а не да ги раздвојуваат, поединците за кои солидарноста не е само термин од 'рѓосан речник - тоа значи „го правиме тоа заедно“.

Ако тргнеме по овој пат, ќе бидеме задоволни од она што можеме да го постигнеме како заедница, како општество со цели што им служат на луѓето - со вредности кои не зависат од вертикалниот раст, туку од хоризонталната експанзија на социјалната инфраструктура и просперитетот.

Да замислиме нов вид економија со нови мерки - индикатори за среќа. Всушност, тие не се толку нови, едноставно луѓето не зборуваат за нив многу често. Во јули 2011 година, Генералното собрание на ОН ја донесе Резолуцијата 65/309 Среќа: кон холистичка дефиниција за развој ", која побара од земјите -членки да ја измерат среќата на својот народ и да ги користат податоците како водич за јавна политика да се користи. Првиот извештај за среќа беше објавен од ОН во април 2012 година.

Ако можеме да го напуштиме магичниот концепт на „раст“ и да го замениме со среќа, не само што ќе ја заштитиме и зачуваме Мајката Земја, туку и ќе го зачуваме нашето човечко здравје - нашите умови. Нашето општество денес е болно. Таа се стреми кон поголем раст, повеќе поседи, повеќе просперитет, поголема контрола - но среќата, која е основа за здрав живот, е само апстрактен концепт во денешниот свет управуван од бизнисот. Среќата често се меша со материјалното богатство.

Концептот на нерастечки, но на социјален раст, е основа за нашиот излез од глобалистичката агенда.

Човечкото богатство доаѓа од срцето. И преку срцето можеме да го пренесеме, зголемиме. Како може да ја дефинирате среќата? - Сигурно не постои план за среќа, бидејќи се оддалечуваме од општо применливите вредносни системи.

Веб -страницата LifeHack.org нуди некои дефиниции за среќата. Вклучувајќи ги следниве две:

„Среќните луѓе наоѓаат рамнотежа во својот живот. Среќните луѓе имаат една заедничка работа: тие се задоволни со она што го имаат и не губат многу време грижејќи се и нагласувајќи се за нештата што ги немаат. Несреќните луѓе го прават спротивното: тие трошат премногу време размислувајќи за она што го немаат “.

и

Според Далај Лама, среќата не е нешто завршено. Тоа доаѓа од сопствените постапки. И би сакале да додадам од нашите постапки, кои се определени од нашето срце и душа.

Генералното собрание на Обединетите нации, во својата резолуција 66/281 од 12 јули 2012 година, го прогласи 20 март за Меѓународен ден на среќата, со што ја призна важноста на среќата и благосостојбата како универзални цели и аспирации во животот на луѓето околу светот.

 

Како ОН ја дефинираат „среќата“?

Спротивното е случај. Многу е важно да започнеме да се одвојуваме од материјалното богатство, да го видиме моралното и пријателско богатство во нашето општество. Дека гледаме и се стремиме кон еднаквост, интеграција, солидарност - дека учиме да се смееме еден на друг, дури и во неповолни ситуации. Ова бара возвишен дух, менталитет на светлина што ја победува сатанската темнина.

Среќните луѓе се држат до златното правило: ги пуштаат работите да одат. Среќните луѓе се свесни за ова, можат да ги сфатат работите лесно и да продолжат понатаму - без страв.

Тоа е она што треба да го направиме - оставете го стравот настрана - и продолжете понатаму, во повисок духовен режим, лебдејќи од темнината во светлината. Можно е. Ајде да се обидеме заедно. Тие  не уценуваат да ја прифатиме токсичната вакцина што лажно ја нарекуваат вакцина. Всушност, тие ќе одат дотаму што ќе не спречуваат да купуваме намирници, да одиме во супермаркети без потврда за вакцинација - или да го полагаме тестот секој пат кога ни требаат намирници. - Но, не грижете се. Нема да успеат.

 

Дали оваа распространета тиранија за кршење на човековите права е злонамерна провокација? 

Дали намерно ги маргинализираат луѓето? - Да се ​​предизвика револуција? И да ги искористи војниците на НАТО, па дури и на ОН за да ги потисне, личните слободи, националниот суверенитет - па дури и националните граници - кон глобалистички свет, светски поредок, свет со една влада, предводен од СЕФ и Клубот на милијардерите - предводен од сатанска секта?

Можно е. Но, ние сме посилни. Ќе ја победиме оваа зла секта.

Д -р Рајнер Фуелмих и други од коронскиот Комитет веќе поднесоа класни акции во Канада и САД и преземаат акција против институциите и поединците на ЕУ. Плимата се врти. Се разбира, нема да читате или слушате за тоа во главните медиуми.

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА