Научниците официјално бараат да се повлече назад PCR делото за тестирање

Научниците официјално бараат да се повлече назад PCR делото за тестирање

Светските познатите научници Мајкл Једон и Стефано Скоliо водат цел тим на признати научници кои остро ја критикуваат работата на Дростен и неговите PCR тестови за откривање на SARS-CoV-2 и ја повикуваат научната веб-страница „Eurosurveillance“, да ги повлечат препораките од Дорстен и неговите колеги.

 

Досега, сите критики - дури и од експерти - ги одбиваше вирусологот, проф. Д-р. Кристијан Дростен - со забелешка дека тие не се доволно квалификувани.

Според предпоставките и делото на Дорстен вирусниот модел "SARSCov2" (нов коронавирус), бил тврден и користен во работата на кои се засновал само на теоретски претпоставени низи на геномот на вирусот.

До денес, авторите не извршиле или доставиле тестиран, изолиран вирус САРС-КоВ-2 или негова РНК со целосна должина.

Оригиналното дело „Откривање на новите коронавируси во 2019 година (2019-nCoV) од страна на RT-PCR може да се види во научното списание „Eurosurveillance“  Кликнете тука

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

ОД ИСТА КАТЕГОРИЈА

ПОСТ НА ГОДИНАТА