Симнете ја нашата Андроид апликација

Научник -  Вакцинациите против корона можат да предизвикаат Паркинсон и АЛС

Научник - Вакцинациите против корона можат да предизвикаат Паркинсон и АЛС

Научник на МИТ (Институт за технологија во Масачусетс), Стефани Сенеф, на подкастот во Јерм Војор порано овој месец изјави дека вакцината против корона може „апсолутно“ да ве разболи.

Таа посочи дека најопасниот дел од вирусот е шилестиот протеин и дека по вакцинирањето вашето тело ќе започне да произведува многу од него.

Нормално, таквата РНК веднаш се распаѓа од ензими. Поради ова, производителите на вакцини ја изменија така што не може да се распаѓа од телото.

Идејата е дека имуните клетки ќе произведат многу антитела против шилестиот протеин.

„Проблемот е во тоа што шилестиот протеин е исклучително токсичен“, предупреди Сенеф.

„Тоа е прион-протеин. Прионските протеини предизвикуваат секакви непријатни невродегенеративни заболувања “.

Во прионските протеини, преклопувањето на протеините е ненормално. Ова може да доведе до болест на кравско лудило, кај луѓето до болест на Кројцфелд-Јакоб.

„Ова се многу интересни болести кои се предизвикани од протеини, а не од ДНК.

Не е жив организам, тој е протеин “, рече научникот од МИТ.

Шилестиот протеин може да предизвика верижна реакција која за неколку години може да предизвика АЛС, Паркинсонизам или Кројцфелд-Јакоб болест.

„Овие се многу непријатни невродегенеративни болести што ве прават инвалидни“, рече Сенеф.

Таа објави статија за тоа во Интернационалниот весник за теорија, практика и истражување на вакцини.

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА