„Намалување на светската популација“: тајната средба на милијардерите во 2009 година

„Намалување на светската популација“: тајната средба на милијардерите во 2009 година

Повеќе од десет години се одржуваат состаноци на милијардери кои себеси се нарекуваат филантропи за да се намали светската популација, што кулминира со кризата со Ковид 2020-2021 година

Неодамнешните случувања сугерираат дека „депопулацијата“ е составен дел од таканаречените мандати на „Ковид“, вклучувајќи ги мерките за заклучување и гРНК „вакцината“.

Ретроспектива во 2009 година. Волстрит журнал известува:

„Милијардерите се обидуваат да ја намалат светската популација“.

Во мај 2009 година, филантропите се сретнаа зад затворени врати во домот на претседателот на Универзитетот Рокфелер во Менхетен.
Овој таен собир беше спонзориран од Бил Гејтс. Тие се нарекуваа себеси „Добриот клуб“

Меѓу присутните беа покојниот Дејвид Рокфелер, Ворен Бафет, Џорџ Сорос, Мајкл Блумберг, Тед Тарнер, Опра Винфри и многу други.

Според извештајот на Сандеј Тајмс:

Филантропите, кои присуствуваа на самитот свикан на иницијатива на Бил Гејтс, ко-основачот на Мајкрософт, разговараа како да ги здружат силите за да ги надминат политичките и верските бариери за промени.

Стејси Палмер, уредник на Хроника на филантропијата, рече дека самитот бил без преседан. „Дознавме за тоа само ретроспективно и чисто случајно. Обично овие луѓе сакаат да зборуваат за добри причини, но ова е различно - можеби затоа што не сакаат да се гледаат како глобална кабала“.

Друг гостин рече дека се појави консензус дека тие ќе поддржат стратегија што се однесува на растот на населението како потенцијално катастрофална еколошка, социјална и индустриска закана.

„Ова е толку кошмарно што сите во оваа група се согласија дека и требаат одговори со голем разум“, рече гостинот.

Зошто сета тајност? „Тие сакаа да зборуваат од една империја во друга без страв дека сè што ќе кажат ќе заврши во весниците и ќе биде прикажано како алтернативна светска влада“.  (Сандеј Тајмс).

 

Намалувањето на светската популација

Медиумското покривање на тајниот состанок на 5 мај 2009 година се фокусираше на посветеноста на Добриот клуб да го „забави“ растот на светската популација.

„Смалување на светската популација“ (насловот на Волт Стрит Журнал) оди подалеку од планираното родителство, што го „намалува растот на светската популација“. Станува збор за „депопулација“, т.е.  намалување на апсолутната големина на светската популација, што на крајот бара намалување на стапката на наталитет (што би вклучило и намалување на плодноста) заедно со значително зголемување на стапката на смртност.

 

Таен состанок: Во екот на пандемијата Х1Н1

На 25 април 2009 година, Светската здравствена организација (СЗО), предводена од Маргарет Чан, прогласи вонредна состојба за јавното здравје од меѓународен интерес. И неколку недели подоцна, Добриот Клуб се состана во Њујорк во екот на пандемијата на свинскиот грип Х1Н1, што се покажа дека е измама.

Исто така, вреди да се напомене дека токму на почетокот на кризата со Х1Н1 во април 2009 година, професорот Нил Фергусон од Империал колеџ во Лондон ги советуваше Бил Гејтс и СЗО: „40 отсто од луѓето во Обединетото Кралство може да се заразат во текот на следните шест месеци ако земјата беше погодена од пандемија“.

Дали тоа ви звучи познато? Тоа беше истиот Нил Фергусон (кој беше великодушно поддржан од Фондацијата Гејтс) кој го дизајнираше моделот за Ковид-19 затворањата (кој беше објавен на 11 март 2020 година). Како што се сеќаваме, овој математички модел од март 2020 година се базираше на „предвидувања“ за 600.000 смртни случаи во Обединетото Кралство .

И сега (лето-есен 2021) трет авторитетен „математички модел“ е формулиран од истиот „научник“ (Фергусон) за да го оправда „четвртиот бран на затворањето“.
Спасување животи за да се постигне „депопулација“

Дали на тој таен состанок во мај 2009 година се разгледуваше апсолутното „намалување“ на светската популација?

Неколку месеци подоцна, во неговата презентација на ТЕД (февруари 2010 година) за вакцинацијата, Бил Гејтс го потврди следново;

„И ако направиме навистина добра работа со новите вакцини, здравствената заштита и репродуктивното здравје, би можеле да го намалиме за 10 или 15 отсто“.

Според изјавата на Гејтс, тоа би значело апсолутно намалување на светската популација (2010) од од 680 милиони на 1,02 милијарди.

(Видете го цитатот во видеото од 16:21 часот. Видете и слика од транскриптот на цитатот)

„Добриот клуб“ некогаш и сега

Истата група милијардери кои се состанаа на таен состанок на Универзитетот Рокфелер во Менхетен во мај 2009 година беа активно вклучени во обликувањето на глобалните мерки за затворање, вклучително и вакцината гРНК и „Големото обновување (ресетирање)“ на СЕФ од почетокот на кризата со Ковид.

ГРНК вакцината не е проект на меѓувладина организација на ОН (СЗО) во име на земјите-членки на ОН: таа е приватна иницијатива.

Елитите кои го финансираат и спроведуваат проектот за вакцини ширум светот се евгеничари кои се залагаат за депопулација.

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

ОД ИСТА КАТЕГОРИЈА

ПОСТ НА ГОДИНАТА