Моќните склучија пакт за да го вакцинираат светот

Министрите за здравство на дваесетте најважни економски нации (Г20) се состанаа во италијанската престолнина и разговараа за заедничкиот пристап кон пандемијата на корона. Италија го презеде водството и води кампања за задолжителна вакцинација

Но, не се работи само за „Ковид“: Треба да се развијат и одлучат стратегии против идните пандемии. Италијанскиот министер за здравство Роберто Сперанца објави потпишување пакт за „вакцинирање на целиот свет“. Дали слушнавте за тоа овде?

Кризата со корона организирана со огромна возбуда, чиј број на жртви е во контекст на потешка епидемија на грип, го држи светот во неизвесност од крајот на 2019 година. Има извештаи за паника, има тапан за вакцинација.

Критичните, познати научници и експерти се замолчуваат и се ставаат под притисок. Оштетувањето на вакцината и мртвите од вакцината беа минимизирани, или воопшто не се соопшуваше за тоа. Очигледниот неуспех на генетскиот инжинеринг со гРНК вакцините е замаглен.

Економијата е уништена, стотици тинејџери се убиваат од очај. Семејното насилство експлодира. Особено посиромашните во општеството страдаат и стануваат уште посиромашни. Малите и средните бизниси се уништени. Тоа е ТЕМАТА број еден.

Но, министрите за здравство на Г-20 да се состанат во Рим и да одлучат зад нашиот грб да го „вакцинираат целиот свет“ - не го прочитавте тоа некаде во Македонија или на кое било друго место во главните медиуми.

Темата „Ковид“ и вакцинацијата во моментов е тема број 1 во светот, многу е сомнително што ова - кој е не баш неважен настан - се објавува само во маргиналните медиуми.

Зошто? И што точно беше потпишано таму? Зошто не дознаваме што „ТИЕ“ едноставно сакаат да прават со нас? И кога има намера да се објави точната содржина на овој стихум договорен пакт за жртвите кои се загрижени за нивните одлуки?

„Очите на целиот свет се вперени кон Рим“, рече италијанскиот министер за здравство, Роберто Сперанца, од миланскиот весник „Кориере де ла Сера“.

Треба да го погледнете видеото. Впечатливо: Тоа е речиси исклучиво еден куп стари, бели мажи (како и Клаус Шваб) кои претпоставуваат дека треба да му кажат на целиот свет што да прави.

Еден куп моќни, стари, бели мажи одлучија дека „целиот свет“ - а тоа значи главно земјите во развој - треба да се инјектираат со експериментален генетски материјал.

Сакале тие или не. Се разбира, како и се што излегува од редовите на старите бели мажи милијардери глобалисти, звучи како сирена: Тие сакаат „целиот свет да има пристап до вакцините“.

Колку благородно. Она што всушност значи е: „Ние лидерите на овој свет треба да се грижиме за вас сиромашните, недоцивилизирани земји во развој со вашите непродуктивни економии, не можете сами да го направите тоа“.

Врвот на лицемерието, сепак, е тоа што министерот за здравство Сперанца гордо објавува: „Римскиот пакт беше едногласно усвоен од сите земји на Г-20. (…)

Во текот на овие недели заеднички утврдивме дека степенот на нееднаквост помеѓу земјите е превисок и неподнослив. (...) Луѓето имаат право да бидат третирани без оглед на нивната класа или раса “.

Значи, никој не смее да се остави зад себе, а пораката на Римскиот пакт е дека најсилните земји од Г-20 мора да преземат одговорност да им помогнат на најслабите земји во кампањата за вакцинација, и тоа без одлагање, рече италијанскиот министер за здравство. Зборови полни со помазание.

Каде беа овие херои на човештвото кога се се сруши за време на затворањара и затворањето на границите, особено во земјите од третиот свет? Каде луѓето што живеат од рака до уста немале работа преку ноќ и биле гладни?

Затворањата таму уништија се што беше изградено? Каде беше „одговорноста“ на земјите од Г-20? Тие ги напуштија најсиромашните земји целосно неподготвени и ги оставија сами со нивните судбини без никаква помош. Но сегта им текнало дека имале одговорност?

Веројатно не е доволно што целата катастрофа со затворањата  доведе до околу 120 дополнителни смртни случаи од глад. Сега вакцинацијата треба да оди кај сиромашните, понекогаш и гладни луѓе.

Се покажува дека луѓето таму не се информирани за ризиците од оваа вакцинација. Веројатно несомнените лесноверни луѓе ќе бидат вакцинирани како на подвижна лента за време на масовни вакцинации.

Она што се објавува е дека 20 -те најважни индустријализирани и нови земји се обврзаа во овој „Римски пакт“ да ја „стават вакцината достапна“ за целата светска популација. Секој треба да има пристап до „прекрасните“ вакцини.

„Сперанца повика на пристап за„ едно здравје “. Соодветно на тоа, луѓето, животните и животната средина треба да се гледаат како единствен екосистем за да одговорат на здравствените итни состојби денес и утре.

Целта е заедничко следење и заштита на болестите што можат да се пренесат помеѓу животните и луѓето, според Сперанца “.

Тоа, драг читателу, е легитимитетот да се следи и контролира СE, и да може да се интервенира масовно и во светски рамки без никакви пречки - без правна легитимација и, без потреба за оправдување.

Сподели ако ти се допаѓа

ПОСТ НА ГОДИНАТА

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

АГЕНДА 2030

СЛУЧАЈНИ ОБЈАВИ

Канал на Телеграм

Следете не на Телеграм и добивајте ги актуелните објави на нашиот канал! Кликнете овде!

Андроид апликација

Симнете ја нашата Андроид апликација, не и се потребни додатни овластувања за да работи!
При инсталацијата штиклирајте „Непознати извори“ - Unknown sources.
За симнување кликнете некаде на текстот!

122-e1607381836877(1)

Стапи во контакт со нас

Don`t copy text!