Симнете ја нашата Андроид апликација

Многу од моите пациенти жалат што ја примиле инјекцијата против корона

Многу од моите пациенти жалат што ја примиле инјекцијата против корона

Ново научно истражување покажа дека протеините со шила кои се произведуваат во организмот по вакцинацијата против корона ги оштетуваат вашите крвни садови.

Потоа може да се појави згрутчување на крвта и модринки. Луѓето исто така можат да имаат мозочен удар или белодробна емболија.

Протеините со шила се всушност еден вид отров и предизвикуваат штета, вели лекарот Владимир Зеленко во интервју за One America News.

Тој посочува дека нешто тргнало наопаку пред да се обиде да развие вакцина против Сарс-КоВ-1 (коронавирусот Сарс).

Сите тест-животни кои примиле вакцина и подоцна биле изложени на вирусот починале поради прекумерна реакција на имунитетот.

Д-р Зеленко истакна дека вакцините за корона не се одобрени. "Тоа е лага."

Тој продолжи и рече дека луѓето носат многу лоши одлуки кога постапуваат од страв. „Многу од моите пациенти жалат што се вакцинирани или ги туркаа своите родители да го сторат тоа“, вели тој.

Тој продолжува да кажува дека има многу докази дека превентивните мерки и раниот третман можат значително да го намалат ризикот од смрт.

Зеленко, кој беше еден од првите лекари во светот што лекуваше корона со хидроксихлорокин, неодамна беше номиниран за Нобелова награда за мир.

Неговите резултати, кои подоцна беа објавени во научно списание, покажаа дека престојот во болницата и смртноста во групата со висок ризик се намалиле за 84 проценти по употребата на хидроксихлорокин.

 

 

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА