Симнете ја нашата Андроид апликација

Минатото на Бил Гејтс - Злосторства против човештвото!

Минатото на Бил Гејтс - Злосторства против човештвото!

ТЦВ Бранење на слободата објави неколку одлични сознанија за задушувањето на Бил Гејтс над владата на Велика Британија, медиумите и универзитетските истражувачки институции

Вреди да се одбележи дека човекот што стана неизбран глобален здравствен цар и поборник за контрола на населението не се прашува подлабоко за неговото минато. Иако доживуваме криза предвидена од Гејтс и глобалните здравствени организации финансирани од Фондацијата Бил и Мелинда Гејтс, реагираат со тоа што поттикнуваат на решение со вакцинација и биометриски лични карти на кое Гејтс работеше со години, тој сепак е нашироко признат како сметан бениген филантроп.

Документарецот на Џејмс Корбет Запознајте го Бил Гејтс, за човекот кој имаше најголемо влијание во обликувањето на светот по коронавирусот.

Во овој пост, ќе се фокусираме на опсесијата со вакцината на Гејт и некои од неговите активности низ целиот свет, програма во која инвестираше приближно 10 милијарди американски долари и за која гордо тврди дека генерирала повеќе од 20: 1 финансиски поврат.

За некои од погодените, поимот „злосторства против човештвото“ се чини дека е соодветен: Ова се експериментални тестови за вакцини врз деца од Третиот свет, за кои друг човек можеби би бил изведен пред Меѓународниот кривичен суд во Хаг.

Оние што ги видоа достапните исечоци од испрашувањето на Гејтс од страна на американското Министерство за правда за време на антимонополското судење во 1998 година, што на крајот доведе до неговото чудесно воскресение како „филантроп“, немаат многу сомнежи за чудниот карактер на човекот.

Не само што огромните суми за кои станува збор подобро ќе се потрошеа за да се спречи глад, болести и смрт со обезбедување на проточна вода и други основни потреби, туку и опсесијата на Гејтс со профитабилни вакцини поттикната од речиси мегаломанска амбиција да го „спаси“ светот со специјална технологија дизајнирана да управува со глобална компанија за идентификација на вакцини, поврзана со инфраструктура за дигитални плаќања и овозможува речиси диктаторска контрола врз глобалните политики за здравствена заштита.

Испитувањето на некои од неговите претходни проекти сугерира дека во име на таква кауза или потрага по контрола, тој е подготвен да жртвува многу човечки животи. Каталогот на катастрофи so вакцини поврзани со неговите проекти се враќа во 2002 година, поточно во кампањата MenAfriVac во субсахарскаta Африка, за време на која вработените na Гејтс вакцинираа илјадници африкански деца против менингитис.

Во селото Гуро во северен Чад, околу 50 од 500 вакцинирани деца беа парализирани. Денес, критичарите ги означија практиките на Гејтс безмилосни и неморални, а некои заклучуваат дека неговата идеја е да користи вакцини за да го намали светското население.

Најсилната критика кон Гејтс доаѓа од оние во светот во развој кои имаат корист од неговата „добротворна организација“. Во првите редови е Индија, каде нејзините интервенции продолжуваат да создаваат бес и каде неодамнешните реакции против Фондацијата Гејтс се резултат на загриженоста што со години ја кренаа бранителите на човековите права и граѓанското општество.

Во мај оваа година, хаштагот #ArrestBillGates беше пуштен на индиски Твитер за да се побара од властите да покренат обвинение за Фондацијата и Гејтс за спроведување илегални медицински тестови на ранливи групи во две држави.

Ова ги повтори наводите за студијата за вакцина против ХПВ кај племенските деца, спроведена од невладина организација финансирана од Гејтс во 2009 година. Вакцината против хуманиот папиломавирус (ХПВ) беше спроведена на 14.000 племенски девојчиња на возраст од десет до 14 години, како резултат на тоа многумина се разболеа, а неколкумина починаа.

Ова е направено без согласност на родителите, велат обвинителите, и затоа е незаконско. Подетални детали за овој скандал беа објавени во овој застрашувачки извештај овде во 2014 година.

Критичарите укажаа на систематски неправилности поврзани со оваа програма и инсистираа на тоа дека Фондацијата треба да биде целосно одговорна. Исто така, не е етички луѓето што се залагаат за вакцини да бидат истите оние кои инвестираат во развојот на вакцините “, рече В. Рукмини Рао, еден од активистите кои поднесоа петиција во врска со студиите за вакцините против ХПВ, што ги поднесе Судот на правдата.

Подоцна беше откриено дека вакцината не само што предизвикува болести и смрт, туку и нејзината ефикасност е преценета.

Откако судот утврди дека има „етички недостатоци“ во овие студии за ХПВ, активностите на Фондацијата беа ограничени. Сепак, ова не траеше долго.

Откако донираше 450 милиони долари за финансирање на глобален проект за искоренување на детска парализа од 1,2 милијарди долари, фондацијата финансираше 32 лица во Секретаријатот на Националната техничка советодавна група на Индија за имунизација (НТАГИ) во 2016 година.

Ова организација е одговорна за безбедноста, ефективноста и воведувањето вакцини во Индија. Таа веќе одобри вакцини против детска парализа како дел од преклопувачки програми за вакцинација за деца под пет години; истата програма за вакцинација против детската парализа која резултираше со катастрофална епидемија на акутна флакцидна не-полио парализа (НПАПП) од 2000 до 2017 година што парализира 490.000 деца над очекуваната стапка. Во 2017 година, Владата на Индија ја запре програмата за вакцинација на Гејтс и Секретаријатот на НТАГИ беше отстранет од фондацијата.

Но, Гејтс не се откажа. Со неговата посета во Индија во ноември 2019 година и средбата со премиерот Нарендра Моди го означија повторното влегување на фондацијата во индиското Министерство за здравство. Најновите од нејзините многу контроверзни активности во Индија е тековната програма за вакцинација против Ковид.

Во 2017 година, Светската здравствена организација (СЗО), врз која Гејтс силно влијае, неволно призна дека глобалната експлозија на детската парализа не е див вирус, туку претежно вакциниран вид.

Епидемиите во Конго, Авганистан и Филипините се поврзани со вакцините. Всушност, 98 од 127 глобални случаи на детска парализа во 2018 година се должи на соеви на вакцини, и тоа е индикативно за сериозноста на ситуацијата што организациите сега прават големи чекори само во искоренувањето на она што е познато како „дива“ детска парализа.

Многу промовираната и пофалена програма за искоренување на маларијата на Гејт, исто така, се покажа експериментално опасна. Во 2010 година, Фондацијата финансираше испитување на експериментална вакцина против маларија, во која загинаа 151 африкански доенчиња и имаше други сериозни последици, вклучувајќи парализа, напади и фебрилни напади, што влијаеше на 1.048 до 5.949 деца во испитувањето.

Кога Гејтс вети 10 милијарди долари за „Декада на вакцини“ во 2010 година, Гејтс рече:

„Денес светот има 6,8 милијарди луѓе. Тој број ќе се зголеми на околу 9 милијарди. Ако направиме навистина добра работа за нови вакцини, здравствена заштита и репродуктивно здравје, би можеле да го намалиме тој број за 10 или 15 проценти.

Ако тоа е сe уште целта - и неговата глобална програма за вакцинација против Ковид, која сега се проширува и вклучува деца од пет години и повеќе низ целиот свет, тогаш целта е шокантно амбициозна - тогаш дали не е време да се праша Бил Гејтс (Д-р Менгеле на 21-виот век) колку деца е подготвен да жртвува за својата кауза?

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА