Симнете ја нашата Андроид апликација

Милитантен поддржувач на вакцината умира кратко време по втората доза

Милитантен поддржувач на вакцината умира кратко време по втората доза

Јазот меѓу поборниците и критичарите на вакцините против Ковид-19 стабилно расте

Особено во социјалните мрежи, двете страни се покриваат со срам . Сепак, честопати тие привлекуваат внимание преку насилни забелешки, според владината пропаганда, на вакцинацијата како врвен спас. Така беше и со 45-годишник од Охајо.

Џејсон Брајан Маурер беше страствен корисник на Фејсбук: тој не само што ги документираше своите две вакцинации „Модерна“ таму на 2 и 30 април, туку ја користеше мрежата за да ги искаже своите политички ставови.

За негова среќа, тој секогаш се издвојуваше дека е лојален на наративот, поради што цензурната машинерија му дозволи да продолжува.

Една од неговите последни објавуви го претстави библискиот стих „Вистината ќе те ослободи“ (Јован 8:32) со знамиња на виножито како ЛГБТ симболика.

 

 

Стимулациите за вакцинација работеа исклучително добро кај Маурер: На 18 мај, тој беше воодушевен што можеше да учествува во лотаријата за вакцинација на неговата држава.

На крајот на краиштата, имаше профит од еден милион американски долари за вакцинираните лица.

 

„Проклето замолчи и прими вакцина против Ковид!

Од друга страна, Маурер не можеше да стори ништо со критичарите на вакцинацијата. Набргу по неговата втора доза во Модерна, тој напиша гневен пост во кој направи сомнителна споредба помеѓу СИДАТА и Ковид-19:

Бидејќи сè уште нема вакцинација против ХИВ, треба да се направи вакцинација против Ковид, дури и да беше помалку од една година развиена. Заврши со зборовите: „Проклето замолчи и прими вакцина против Ковид!“

Вие не ја сакате вакцината против Ковид затоа што беше готова за помалку од една година? Леле, изгубивме толку многу луѓе од пандемијата на СИДАТА и сè уште немаме вакцина за тоа. Имаме ПРЕП, но немаме вистинска вакцина....

 

 

 

И тогаш тој почина

Додека секоја личност несомнено има право на свое мислење, ваквите императиви ги разлутуваат многумина од луѓето. Значи, можете да ги замислите реакциите на безброј корисници на социјалните медиуми кога одеднаш стана јавно дека Џејсон Брајан Маурер почина „неочекувано“ на 5 јуни - еден месец по неговата втора доза на Модерна.

Фејсбук страницата на Маурер сега е деактивирана. Но, сликите на екраните од неговите изјави се шират низ мрежата.

Врската помеѓу неговата смрт и неговата вакцинација не е потврдена, а причината за смртта е нејасна.

Ниту има докази дека вакцинацијата не играла никаква улога во неговата смрт. Понекогаш гризечките коментари на Фејсбук и Твитер требаше да послужат како главни примери во медиумите за тоа колку се „злобни“ противниците на вакцините.

Во име на вистината, тоа е само реакција на фактот дека критичарите на вакцината, (која исто така е масовно контроверзна меѓу медицинските професионалци), се ставени под општото сомневање дека сакаат да им наштетат на другите луѓе.

Всушност, повеќето од оние кои не сакаат да се вакцинираат едноставно го тврдат своето право на самоопределување и физички интегритет - и многумина ги повикуваат луѓето внимателно да размислат за одлуката за или против вакцинацијата и, исто така, да ги земат во предвид ризиците од вакцините. Бидејќи овие по можност се чуваат во тајност во медиумите.

 

Дали критичарите се лошите момци?

Секој што верува дека противниците на вакцинирањето против Ковид водат подмолна агенда и имаат за цел да ја заразат светската популација со вирус убиец опасен по живот, не само што треба итно да ги разгледа фактите туку-

тој исто така треба да се запраша каква корист имаат критичните луѓе од нивните предупредувања. Додека лојалноста кон Ковид наративот секогаш се наградува, отпорот кон едностраното известување и пропагандата е првенствено една работа: макотрпна.

Луѓето, сепак, се вообичаено социјални суштества - а некои од нив сè уште имаат природна склоност да го предупредат сопствениот вид од потенцијални опасности.

 

Џејсон Брајан Маурер, почивај во мир!

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА