Миечислав Пасиербски: ампутација на ногата набргу откако ја примил вакцината на Фајзер

Миечислав Пасиербски: ампутација на ногата набргу откако ја примил вакцината на Фајзер

Грдијна - Полска – На Миечислав Пасиербски, полски поранешен шампион во кревање тегови, му беше ампутирана десната нога над коленото набргу откако ја прими првата доза од вакцината на Фајзер против Ковид-19

Откако бил хоспитализиран поради венска тромбоза, лекарите мислеле дека можеби ќе треба да ги ампутираат двете нозе, но за среќа, едната била спасена.

Во неодамнешното интервју со полскиот новинар Јан Поспиешалски, поранешниот спортист рече:

„Лекарите дојдоа кај мене и ми рекоа дека ако сакам да преживеам, неопходно е да ми ја ампутираат ногата. Влегоа двајца хирурзи и мојата нога беше ампутирана.

Хирурзите дури се подготвуваа за мојата друга нога, која исто така изгледаше страшно, но некако по чудо се спаси“.

Пасиербски ја доби својота прва доза од Фајзер на 18-ти март. По вакцинацијата, тој не можел да уринира неколку дена, а потоа добил сериозна треска, поради што неговата сопруга повикала брза помош.

Откако бил во болница, неговата десна нога стана црна, не оставајќи им на лекарите друга опција освен хируршко отстранување на ногата.

Пасиербски рече во разговор со полскиот новинар Јан Поспиезалски за неговата повреда од вакцината:

Лекарите подоцна му потврдиле на Пасиербски дека неговата ампутација е резултат на вакцинацијата на Фајзер. И покрај тоа, поранешниот спортист рече дека неговиот случај не бил снимен од полското Министерство за здравство бидејќи тие негирале дека неговите здравствени проблеми се резултат на вакцинацијата.

„За жал, овие вакцини се промовирани од Министерството за здравство. Вклучени се многу познати Полјаци кои не повикуваат да се вакцинираме. Сепак, не ни е кажана вистината, особено кога станува збор за повреди од вакцините“.

Пасиербски во интервјуто рече дека му било кажано да ја прими неговата втора доза дури и по неговата ужасна повреда.

„По мојата ампутација, ме повикаа на втора доза. Па на шега им одговорив, дали сакате да ми ја ампутирате и другата нога? Нема да дојдам повеќе кај вас“.

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

ОД ИСТА КАТЕГОРИЈА

ПОСТ НА ГОДИНАТА