Медицинските слуги на тоталитаризмот

Медицинските слуги на тоталитаризмот

Генерирањето на страв

Стравот и паниката енормно го ослабуваат имунолошкиот систем. Истражувањето во психоневроимунологијата јасно го покажа ова на научно мерлив начин. Еден од неговите водечки претставници, докторот и психолог проф. Кристијан Шуберт од Универзитетот во Инсбрук-Германија, истакнува дека умот и душата, нервниот систем и имунолошкиот систем се во постојана интеракција.

Чувствата, мислите, па дури и целата состојба на умот имаат зајакнувачки или ослабувачки ефект врз имунолошкиот систем. Состојбата на стрес која не е само кратка, туку и трајна предизвикува сè повеќе да се намалуваат одбрамбените клетки на имунолошкиот систем на телото. Една од најсилните психолошки сили што предизвикува сублиминални состојби на стрес е постојан страв, страв од губење на работата, на пример, или страв од заразување со некоја заразна болест.

За познатиот епидемиолог од Јеил, проф. Харви Риш, пандемијата Ковид-19 беше „пандемија на страв генерирана од луѓе номинално одговорни кога вирусот почна да се шири низ целиот свет минатата година“.

Ако овој страв се зголеми на општа паника од социјално поттикната хистерија, теренот е подготвен за широко распространета зараза. Ова е особено случај со респираторни заболувања. Стравот веднаш влијае на дишењето и срцето, ги стега градите, го вади дишењето и отчукувањата на срцето од здрав ритам.

И ако се појави инфекција, стравот од задушување се зголемува уште повеќе наспроти постојано сликаните ужасни слики на задушување и овозможува благите симптоми брзо да се развијат во тешки текови во кои стравот и паниката продолжуваат да се зголемуваат.
Познатиот германски имунолог проф. Стефан Хокерц рано рече: „Не е вирусот тој што нè разболува, стравот од него нè разболува“.

Секој доктор кој е на врвна наука го знае ова.Лекарите во болниците знаат или треба да знаат дека стравот и паниката значителен дел од нивните тешки случаи доведуваат до одделенијата за интензивна нега.

Ако вашиот медицински етос е да се борите против болеста и да ја спречите смртта колку што е во ваша моќ и способност - зошто да не заземете обединет и енергичен став против насочениот страв и предизвикување паника што „научниците“ ги користат секој ден, докторите, функционерите, политичарите и медиумите се вклучени во неверојатна мера? Можевте да спречите толку многу сериозни случаи. Зошто ова не се случи?

Наместо лекарите да се грижат за овие три области кои се дел од нивните непосредни обврски, кои ја урнаа лагата на пандемијата и спасија многу луѓе од болест и смрт, тие и нивните здружени согласници извикуваа за заканата од пренатрупаност во одделенијата за интензивна нега и бараја строги мерки од државата кои ги ограничуваат основните права. Овие лекари се суштински дел од разорниот нов тоталитаризам кој го контролира населението на презирен начин.

 

гРНК „вакцини“

Друг главен фактор што поголемиот дел од медицинската професија го користи за промовирање на политичкиот тоталитаризам е вакцинацијата,  затоа што лекари наивно се потпираа на новите вакцини против корона за да бидат ефективни и безбедни, бидејќи тие беа одобрени од Комисијата на ЕУ и пропагирани од македонските власти. Така тие препорачаа и ја извршија вакцинацијата без двоумење.

Новите гРНК „вакцини“ не се вакцини во претходната смисла, туку нивните инјекции се третмани со генска терапија, човечки експерименти во големи размери кои се вршат врз непросветленото население, при што оваа „вакцинација“ на скандалозен начин го прекршува Нирнбершкиот кодекс.

Ова оди рака под рака со фактот дека овие „вакцинации“ ниту ги имаат ветените заштитни ефекти против Ковид-19, ниту рекламираната безбедност. Речиси половина од болниците исто така имаат вакцинирани пациенти со Ковид, а има невиден број на сериозни несакани ефекти и смртни случаи во врска со „вакцинацијата“, која постојано се зголемува. Но, тоа исто така лекарите го минимизираат или негираат. Уште од самиот почеток, слоганот беше - сосема „научно“ - даден: Ова нема никаква врска со вакцинацијата.

Уште пред условното одобрување за итни случаи, поранешниот директор за истражување на Фајзер, Др. Мајкл Једон ја изрази својата сериозна загриженост и, врз основа на бројни други познати научници, поднесе барање до органот за одобрување на ЕУ ЕМА на 1 декември 2020 година за итно суспендирање на сите студии за вакцината против САРС-КоВ-2 - поради неуспешност. Но, сите негови стравови се остварија.

Мнозинството од медицинската професија го игнорираше ова, и ги дискредитираше авторите без сопствена експертиза.

На крајот на краиштата, од крајот на летото 2021 година, голем број законски и приватни лекари ширум светот се повлекоа од програмата за вакцинација, очигледно затоа што ги доживеале загрижувачките несакани ефекти кај се повеќе и повеќе  пациенти.

Колку поголемиот дел од лекарската професија е зафатен од тоталитарниот дух, покажува согласноста на нивните претставници  за задолжителната вакцинација за здравствениот и медицинскиот персонал во Македонија, кој сега од „непознати“ политички причини се откажа.

 

Заклучок

Воспоставувањето на ова ново авторитарно владеење под маската на здравствена диктатура не би било возможно без нагласената вклученост на лекарската професија. Објективно, свесно или несвесно, тие се медицинските помошници, кревачите на овој нов тоталитаризам.

Во принцип, тоа е истата структурна врска што постоеше во националсоцијализмот во Германија со режимот во времето што ја окупираше државата.  Во 2008 година, тогашниот претседател на Роберт Кох Институтот во Германија проф. др. Јорг Хакер го коментираше ова и меѓу другото напиша:

„Не беа само поединци кои вршеа ужасни човечки експерименти, на пример со вакцини, особено врз пациенти и затвореници во концентрационите логори. Речиси сите учествуваа или молчеа. (...) Во ниту еден момент во светот нема оправдување за кршење на хуманистичките принципи, за нарушување на достоинството и физичкиот интегритет, дури и ако мнозинството толерира или дури бара такво однесување.“

Околностите и обемот на тоталитаризмот тогаш и сега не се споредливи. Но, принципот на тоталитаризам, суспендирање на основните слободи и ригорозниот третман на луѓето како објекти на државната акција се исти.

Со вакцинацијата, сепак, денес има огромен пораст. Актуелниот човечки експеримент со гРНК „вакцината“ веќе не се одвива во мали, избрани групи, туку на целата популација, која дури се претпоставува дека е безмилосно принудена со задолжителна вакцинација за да нема затајување.

А друга разлика е тоа што лекарите кои ја спроведуваат често фаталната вакцинација се подложиле на тоа претходно со наивна доверба.

Збунувачки е како овие лекари можат да ги помират своите постапки во новиот тоталитаризам со „Медицинскиот завет“ на Светската медицинска асоцијација, кој вели:

„Како член на медицинската професија, свечено се заколнувам дека ќе го ставам мојот живот во служба на човештвото.

Здравјето и благосостојбата на мојот пациент ќе бидат мој главен приоритет.

Ќе ја почитувам автономијата и достоинството на мојот пациент. Ќе ја задржам највисоката почит кон човечкиот живот.
...
Дури и под закана, нема да го користам моето медицинско знаење за кршење на човековите права и граѓанските слободи“.

 

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

ОД ИСТА КАТЕГОРИЈА

ПОСТ НА ГОДИНАТА