Симнете ја нашата Андроид апликација

Медицинска сестра со предупредување за вакцинацијата: „Ова е навистина шокантно“.

Медицинска сестра со предупредување за вакцинацијата: „Ова е навистина шокантно“.

Американската медицинска сестра Никол Ландерс виде дека многу пациенти страдаат од несакани ефекти по вакцинацијата против корона. На шоуто Стју Петерс, таа рече дека колегите низ целата земја имале слични искуства

„Не зборуваме за треска, туку за мозочен удар, срцев удар, згрутчување на крвта, тешки когнитивни проблеми, нарушувања на рамнотежата, неможност за одење и синдром Гилен-Баре“, навистина е шокантно рече Ландерс..

Таа, исто така, рече дека лекарите страдаат од когнитивна дисонанца и се во заблуда. „Никогаш не сум видела нешто слично“. Насекаде, пациентите се хоспитализирани по вакцинацијата, но не смее да се каже дека тоа има врска со вакцинацијата, рече медицинската сестра.

Ландерс, која е во оваа професија веќе 20 години, спроведе сопствено истражување од февруари до почетокот на август и проценува дека 30 проценти од сите болнички престои во овој период може да се поврзат со несаканите ефекти од вакцината. „Тоа се случува насекаде.

Таа исто така рече дека на некои пациенти не може да им се помогне. „Тие беа многу болни и беа испратени дома.“ Потоа Ландерс ги упати овие луѓе кај некој кој беше подготвен да им помогне.

Им дадоа ивермектин и повторно беа здрави во рок од 72 часа. „Навистина е шокантно, страшно и непотребно она што се случува овде“, рече Ландерс.

„Ова е апсолутно лудило“, рече медицинската сестра, која неодамна даде отказ поради задолжителната вакцинација.

 

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА