Симнете ја нашата Андроид апликација

Масовна Психоза - Како една цела популација станува ментално болна

Масовна Психоза - Како една цела популација станува ментално болна

Преводи може да се активираат во поставките на Јутјуб

Ова видео е создадено во соработка со Академијата за идеи. Тие создаваат видеа што ги објаснуваат идеите на големите мислители на историјата со цел да го едуцираат светот, да ги зајакнат поединците и да ја промовираат слободата.

Во ова видео ќе ја истражиме најопасната од сите психолошки епидемии, масовната психоза. Масовната психоза е епидемија на лудило и се јавува кога голем дел од општеството го губи допирот со реалноста и тоне во заблуди. Таквиот феномен не е само фикција. Два примери за масовна психоза се американскиот и европскиот лов на вештерки во 16 и 17 век и подемот на тоталитаризмот во 20 век.

Целта на ова видео е да одговори на прашања за масовна психоза: што е тоа? Како се создава? Дали постоелА порано? Дали доживуваме една во моментов? И ако е така, како може да се сменат фазите на масовна психоза?

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА