Макрон ја води Франција кон граѓанска војна

Макрон ја води Франција кон граѓанска војна

Францускиот претседател Емануел Макрон покажа дека едноставно не е погоден за шеф на владата

Макрон е целосно на страната на Големото ресетирање на Шваб. Тие ветија дека создавањето на ЕУ ќе резултира со поголема економија која ќе ги победи САД, но тоа се покажа како погрешно. ЕУ дури беше престигната од Кина. Макрон дури рече во интервју за весникот Le Parisien:

„Навистина сакам да ги налутам и ќе продолжиме да го правиме тоа - до крај.

Незамисливо е шеф на држава да и се обраќа на нацијата на овој начин. Задолжителните вакцини се изум на Светскиот економски форум за уништување на општеството за да може повторно да се изгради.

Вакцините веќе се користат на таков начин што ви треба засилувач на секои 3 до 6 месеци за да ги задржите вашите права. Тие не го спречуваат КОВИД, но тие се моќна алатка за манипулирање и поделба на општеството.

Со претстојните избори во април тој јасно се обложува на поделба на државата и се обидува вакцинираните да ги претвори во угнетувачи на невакцинираните.

Вакцините се воведуваат во неколку европски земји, пред се во Австрија. Тоа беше пробниот балон, а луѓето се поднесоа со тоа и не упаднаа во палатите да ги извлекуваа политичарите, како што се случи во Бразил.

Германија го следи истиот план, а  вработените во Германија оттогаш ја напуштија земјата за да ги заштитат своите деца.

Италијанската влада размислува за задолжителен сертификат за вакцинација барем за сите постари од 60 години.

Во своето интервју за Le Parisien, Макрон го употреби вулгарниот термин емердер за да ги размрда невакцинираните. Останатите пет милиони нема „насила да ги вакцинира“, туку „што е можно повеќе да им го ограничи пристапот до активностите во општествениот живот“.

Тој продолжи: „Нема да испраќам во затвор.“ Сепак, тој рече: „Значи, мораме да им кажеме дека од 15-ти јануари повеќе нема да можат да одат во ресторан. Веќе нема да можете да одите да пиете кафе, нема да можете повеќе да одите во театар. Повеќе нема да можете да одите во кино“.

Според извештаите од Франција, политичарите веќе добиваат смртни закани. Шваб мораше да го откаже Давос поради многуте смртни закани.

Историјата предупредува дека ова е неизбежниот краен резултат. Ќе има револуции и ќе ги извадат политичарите од нивните кули од слонова коска - и ќе ги убиваат на улица.

Последен пат кога се обидоа да го наметнат марксизмот, загинаа над 200 милиони луѓе. Тоа беше крвопролевање. Тоа е реалноста на сонот на Шваб.

Навистина, историјата ќе се повтори и тоа многу брзо води кон насилство во Европа. На народот му беше одбиено оружјето, но тие можат да се бранат со лакови и стрели на стариот начин.

За жал, луѓето како Макрон, кои како најлоши тирани во историјата се на чело, се токму она што ја поттикнува револуцијата.

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

ОД ИСТА КАТЕГОРИЈА

ПОСТ НА ГОДИНАТА