Симнете ја нашата Андроид апликација

Лекар ја открива измамата - Како се манипулира со бројките

Лекар ја открива измамата - Како се манипулира со бројките

Медицински асистент од Тексас откри како медицинската установа манипулира со бројките на Ковид за да ја направи измамата на пандемијата да изгледа многу полошо

За време на состанокот на училишниот комитет на Консолидираниот независен училишен округ во Единбург на 27 јули, медицинскиот медицински асистент Мигел Ескобар изјави дека податоците за Ковид се манипулираат за да се зголеми бројот на случаи и смртни случаи.

Помошник докторот, кој работел во здравството 15 години, рече дека „многу дезинформации“ лебдат.

Тој посочи дека „Ковид“ тестот би требало да осигура дека сите спаѓаат во категоријата Корона, дури и ако некој заврши во итна помош по сообраќајна несреќа.

„Ако сте тестирани за Корона, починати сте од Корона, а не од сообраќајна несреќа“, рече тој.

„Може да имате позната сериозна кардиоваскуларна болест и да бидете примени со 100% срцев удар, но тие ве тестираат за Ковид. Тогаш од што умревте? Ковид.!"

„Што се случи пред околу две недели?“, Продолжи тој. „ЦДЦ сега ги упатува сите лаборатории да престанат да ги користат ПЦР-тестовите што ги користевме цело време, бидејќи тие не можат да направат разлика помеѓу грипот и Ковид“, рече Ескобар.

„Значи, мора да престанеме да ги користиме. Само оваа информација треба да стави крај на целата оваа смешност “.

Ескобар, исто така, ги критикува маските за лице и нивната неефикасност во спречувањето на инфекцијата и ширењето на коронавирусот.

„Зошто децата треба да ги дишат бактериите што излегуваат од устата цел ден? Тоа е погрешно и води до повеќе инфекции “, рече тој.

Во медиумите често се пишува дека особено невакцинирани луѓе завршуваат во болница.

Според Ескобар, ова има врска со фактот дека ЦДЦ различно ги брои случаите на Корона од воведувањето на вакцината.

Ако имате Корона и сте биле вакцинирани, повеќе не спаѓате во категоријата вакцинирани. „Дали знае некој за тоа? Се сомневам “, рече тој.

 

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА