Симнете ја нашата Андроид апликација

Лекар од Нов Зеланд - Моите пациенти не се лабораториски стаорци!

Лекар од Нов Зеланд - Моите пациенти не се лабораториски стаорци!

Нов Зеланд, општиот лекар Демијан Војчик изрази загриженост во врска со воведувањето вакцини против корона, како и голем број од негови колеги. Тие претходно во отворено писмо до здравствените власти напишаа дека имаат сериозна загриженост за вакцините.

Војчик, кој е општ лекар веќе 27 години, во видео порака рече дека се заколнал дека ќе ја одржи хипократската заклетва, заклетвата на лекарите: не штети, постапувај правично и почитувај ја автономијата на пациентот.

 

Лекарот, кој работи во Вангареи во регионот Нортленд, посочува дека заклучно со декември 2020 година, повеќе од 4.000 смртни случаи од вакцинациите против корона се пријавени во американскиот ВАЕРС, што ги следи несаканите реакции на вакцините во Соединетите Американски Држави.

Ова ја прави вакцината за корона посмртоносна од сите други вакцини заедно. На пример, според Војчик, тоа е 113 до 165 пати повеќе смртоносно од годишните вакцинации против грип.

Тој продолжува да кажува дека се повеќе и повеќе целосно вакцинирани лица завршуваат во болниците. Некои ќе тврдат дека ова е цената што треба да ја платиме за да ја запреме пандемијата и да се вратиме во нормала.

„Не под мој надзор и не со моите пациенти“, нагласува матичниот лекар. „Моите пациенти се живи индивидуи со имиња и семејства, а не лабораториски стаорци кои се жртвуваат за глобален експеримент за вакцинација.

 

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА