Симнете ја нашата Андроид апликација

Лекари и адвокати го тужат одобрението од ЕУ за Фајзер вакцината кај децата

Лекари и адвокати го тужат одобрението од ЕУ за Фајзер вакцината кај децата

Лекарите и адвокатите се подготвуваат да преземат правни активности против одобрувањето од страна на ЕУ на мРНК вакцината од Фајзер за деца.

ЕУ ја одобри употребата на вакцината кај деца на возраст од 12 години и повеќе, поради што италијанската адвокатка Ренате Холцејсен поднесе тужба против нив.

Северниот италијански адвокат во моментов тужи пред Судот на Европската унија во име на стотици регионални здравствени работници кои се лекуваат против нивна волја, а илјадници здравствени работници од цела Европа се приклучија на тужбата.

Холцејсен ја започна својата постапка во Судот на правдата на ЕУ минатата година. - „Моите клиенти аплицираат за повлекување на овие медицински помагала.

Откривме обемни докази кои покажуваат дека тие не биле правилно тестирани. Ние исто така знаеме дека тие убиваат луѓе “.

„Дури и ако тие беа соодветно тестирани и безбедни, не е во ред ЕУ да ги става граѓаните во оваа позиција.

„Политиката на ЕУ за ова прашање е незаконска. Не можете да ги присилувате овие производи врз луѓе без согласност.

Тоа доведува до дискриминација помеѓу луѓето што сакаат да ги земат производите и оние кои не ги сакаат.

Луѓето кои се доволно храбри да возвратат удари ќе останат без работа. Тоа е многу сурово.

Ние како адвокати имаме должност да ги заштитиме. Ние сме обучени за ова “.
Лекарите и адвокатите го тужат одобрението на ЕУ за вакцината на Фајзер кај децата.

 

 

Адвокатот сега добива поддршка од лекарите кои поднесоа стручно мислење заедно со тужбата со која се оспорува одобрувањето од страна на ЕУ за мРНК вакцината на Фајзер да се користи кај деца на возраст од 12 и повеќе години.

Ренате Холцеизен тврди со експертското сведочење на лекарите дека Ковид-19  вакцината  е непотребна за употреба кај децата, бидејќи ризикот од сериозно заболување од наводниот вирус Ковид-19 е екстремно низок и се достапни алтернативни, докажани и безбедни методи на лекување во случај да се разболат.

Таа исто така тврди дека вакцината „Ковид-19“ развиена од „Фајзер“ никаде не е ефикасна. Декларираната ефикасност од 95% кај возрасни и 100% кај адолесценти е крајно погрешна бидејќи бројките се релативна ефикасност отколку апсолутна ефективност - што е само 1%. Адвокатот тврди дека овие бројки се лажни.

Друг аргумент што адвокатот го изнесе со помош на експерти е дека Ковид-19 вакцината на Фајзер е многу небезбедна.

Таа вели дека Фајзер, ЕМА и ФДА систематски ги занемаруваат доказите од претклиничките студии врз животните кои јасно укажуваат на сериозни опасности и несакани настани.

Таа исто така истакна дека вакцината на Фајзер и сите други вакцини против Ковид-19 предизвикаа милиони несакани реакции и илјадници смртни случаи во рок од пет месеци од нивното воведување.

Холцеисен вели дека властите кои одобриле итно одобрување на вакцината на Фајзер направиле сериозни грешки и занемарување при проценка на познати и потенцијални здравствени ризици.

Адвокатот заклучува дека единствениот можен заклучок од оваа анализа е дека употребата на оваа вакцина не смее да се дозволува кај адолесцентите и дека треба итно да се запре нејзината континуирана употреба во сите возрасни групи.

Тужбата и во едно изворот може да се погледне тука.

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА