Лекарите бараат од ЕУ да ги запре сите студии за вакцини

Лекарите бараат од ЕУ да ги запре сите студии за вакцини

Поради значителни безбедносни проблеми, поранешен потпретседател и главен научник на фармацевтскиот гигант Фајзер, му се придружи на истакнат германски лекар и поранешен раководител на локалниот оддел за јавно здравје во поднесување на барање за непосредна суспензија на сите студии за вакцините против CКОВИД-19 во Европа.

 

Д-р Мајкл Једон, кој  до 2011 година ја имаше највисоката истражувачка позиција во Фајзер во областа на алергија и лекови за дишење, и епидемиологот и белодробниот специјалист д-р. Волфганг Водарг го поднесоа своето барање до Европската агенција за лекови (ЕМА), која е одговорна за одобрувањето на лекови во Европската унија.

 

Подносителите  посочуваат дека ПЦР тестовите , кои се широко користени низ целиот свет како средство за откривање на вирусот COVID-19, се познати кај експертите за недостаток на точност, и затоа се несоодветни за сериозна студија. Како алтернатива, тие бараат да се користи нешто што се нарекува „Секвенционирање на Сангер“.

Без таквата промена, „ниту ризикот од болест, ниту можната корист од вакцината  можат да се утврдат со неопходно сигурност“, и затоа, потврдуваат тие, само поради овој фактор, „тестирањето на вакцината врз луѓето  е неетички “

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

ОД ИСТА КАТЕГОРИЈА

ПОСТ НА ГОДИНАТА