Компании за вакцини, милијардери за вакцини и човечки заморчиња

Како да направите потенцијално опасен и неефикасен лек да изгледа како чудо на модерната наука?

На пример, можете да вклучите само одредени луѓе во клинички испитувања и да исклучите други или да го прекинете испитувањето веднаш штом ќе забележите скок во податоците што укажуваат на неефикасност.

 

 

Постојат многу начини да го направите ова

Според здравствениот практичар и автор Крег Стелпфлуг во својата статија „Биг фарма: Да се ​​извлечеме од убиство“ (2012), стратегијата е да се влезе брзо, да се дизајнира студијата за да се добие резултатот што го сакате, да излезете брзо и да заработите многу пари.

 

 

Стелпфлуг вели:

„Ако студијата се врати негативна за вашата омилена дрога, едноставно не ја објавувајте! 68 проценти од сите студии за лекови се избришани под тепих, така што досадните несакани ефекти не се познати.

Само 32 проценти од студиите дошле до позитивен резултат и многу од овие студии се „скратени“ за да се ограничат долгорочните резултати.

Откриено е дека скратените студии ја преценуваат ефективноста на лекот од студијата и ги занемаруваат опасните несакани ефекти и компликации во просек за 30 проценти.

Ова би ја објаснило неверојатната 85 процентна успешност на испитувањата со лекови во рацете на Големата Фарма, според „Аналите за интерна медицина“.

Се разбира, помага да се вклучат регулаторните тела и да се убедат медиумите и здравствените власти за неопходноста на вашиот чудотворен лек и неговата ефикасност и безбедност.

Во овој процес, добро платените научници за кариера и „науката“ всушност се обликуваат и се водат од маргините на профит на компаниите и политичките процеси.

И што може да биде подобро од претворање на комарец во слон и нарекување на целата работа „пандемија“ со цел да се збогатите себеси финансиски?

 

 

Загриженост за вакцината против КОВИД-19

Волстрит журнал неодамна објави статија од двајца професори по здравство кои велат дека тоа е политика – не наука – што стои зад неуспехот на здравствените власти и медиумите целосно да ја информираат јавноста за потенцијалните ризици од вакцините против КОВИД.

Иако статијата со целосна должина е достапна само за претплатниците, веб-страницата за детска здравствена одбрана (ЦХД) обезбедува информативно резиме.

ЦХД забележува дека Др. Џозеф А.Ладапо, вонреден професор по медицина на Медицинскиот факултет Дејвид Гефен и др. Харви А. Риш, професор по епидемиологија на Факултетот за јавно здравје во Јеил, напиша дека иако истакнати научници изразуваат загриженост дека безбедносните ризици од вакцините против Ковид-19 се потценети, политиките за вакцинација ги маргинализирале нивните грижи за научната мисла.

Двајцата професори забележаа дека клиничките испитувања не секогаш ја раскажуваат целата приказна за безбедноста на лековите и дека здравствените ефекти честопати остануваат непознати сè додека лекот не биде објавен пред пошироката јавност.

Примерите вклучуваат Виокс, ослободувач на болка што го зголемува ризикот од срцеви и мозочни удари; Антидепресиви, кои се чини дека ги зголемуваат обидите за самоубиство кај младите возрасни лица; и вакцина против грип употребена за време на епидемијата на свинскиот грип 2009-10 година, за која постои сомневање дека предизвикува фебрилни напади и нарколепсија кај децата.

Авторите додадоа дека клиничките испитувања често вклучуваат пациенти кои не се репрезентативни на општата популација и учат повеќе за безбедноста на лековите од реалниот свет.

Наспроти оваа позадина, големата акумулација на несакани ефекти по КОВИД вакцинацијата е загрижувачка, како и тишината за овие потенцијални сигнали за штета.

Сериозни несакани настани пријавени од системот за пријавување на несакани настани против вакцини вклучуваат ниски тромбоцити во крвта, срцево воспаление, длабока венска тромбоза и смрт.

Сепак, двајцата научници тврдат дека ова е веројатно само дел од вкупниот број на несакани настани.

Тие ги критикуваат Центрите за контрола и превенција на болести (ЦДЦ) и Управата за храна и лекови на САД (ФДА) за игнорирање на пријавените сериозни несакани ефекти на вакцината против КОВИД.

Авторите признаваат дека ризиците од КОВИД вакцинацијата кај одредени групи на популацијата, не само кај децата, може да ги надминуваат придобивките.

Тие исто така забележуваат дека ниту една објавена студија не покажала дека пациентите со претходна инфекција имаат корист од вакцинацијата против КОВИД-19.

Нешто што не е лесно препознаено од ЦДЦ или Ентони Фаучи, велат авторите, за тоа колку длабоко се меша политиката на пандемијата во науката.

Тие заклучуваат дека ако не зборуваат отворено за можноста од штета од вакцините, здравствените власти прават грешка и ризикуваат да ја нарушат довербата на јавноста.

 

 

Мерк и Виокс

Открива дека двајцата научници се повикуваат на Виокс, кој некогаш бил популарен за лекување на симптоми на артритис.

Тој беше повлечен од пазарот во 2004 година откако се појави загриженост дека може да им наштети на стотици илјади пациенти, додека во САД може да убие десетици илјади.

Информаторот и главниот истражувач на ФДА Д-р Дејвид Греам го критикуваше процесот на одобрување на ФДА за Виокс (рофекоксиб), орално администрираното антиинфламаторно средство.

Во различни интервјуа и конгресни сослушувања, тој го опиша исходот на Виокс, како погубен и невиден во историјата на САД.

Тој додаде дека легендата за „Виокс“ претставува невиден неуспех во националниот систем на одобрување и надзор на лекови.

Во 2004 година, Греам тврдеше дека ослободувачот на болка предизвикал 88.000 до 139.000 срцеви удари во САД во текот на последните пет години, од кои 30-40 проценти биле фатални.

Како и да е, Виокс, произведен од Монсанто (компанија со докажано досие за коруптивни практики) и ко-продавана од Мерк, стана водечки лек за ослободување од болка од симптомите на разни форми на артритис.

Истражувањето доставено до ФДА на почетокот на 2001 година покажа дека пациентите кои земале Виокскс имале поголем ризик од срцев удар отколку оние кои земале некои од постарите алтернативи.

Вистинската пресвртница, сепак, се случи во 2004 година кога Др. Греам ги објави резултатите, кои покажаа дека Виокс го зголеми ризикот од срцев удар и смрт, од срцев удар значително повеќе од неговиот главен конкурент на пазарот.

Исто така, беше откриено дека доза на Виокс поголема од препорачаната дневна доза од 25 милиграми повеќе од три пати го зголеми ризикот на пациентот во споредба со оние кои не земале лекови против болки.

Во септември 2004 година, Виокс беше изнесен од пазарот. Но, во 2006 година откриени се поразителни наоди од студија која покажа дека некои пациенти најверојатно имале срцев удар многу порано откако започнале третман со Виокс.

Студијата, објавена во Канадското медицинско здружение журнал, покажа дека 25 проценти од пациентите кои имале срцев удар додека земале Виокс, тоа го сториле во рок од две недели од почетокот на третманот.

Ова сугерира дека кардиоваскуларните ризици поврзани со Виокс може да се појават многу порано отколку што се сметаше во минатото.

ФДА беше критикувана за блиските односи со Мерк и сведоците на сослушувањето на Комитетот за финансии во Сенатот опишаа како Виокс ги игнорира сигналите за опасност.

Всушност, еден напис објавен од Националниот институт за здравство од 2007 година тврди дека иако научниците од Мерк знаеле дека лекот може да влијае на кардиоваскуларниот систем, ниту една од интервентните студии доставени до ФДА во 1998 година не била дизајнирана да претставува таков ризик за проценка.

 

 

Арамиски барони и заморчиња

Мерк оствари продажба од над 11 милијарди долари со Виокс во последните пет години кога лекот се појави на пазарот.

До денес, компанијата плати скоро 6 милијарди долари за исплата на спогодби за судски спорови и кривични казни поврзани со Виокс.

Сепак, лекот имаше огромен успех од комерцијална гледна точка, генерирајќи 5 милијарди долари профит за компанијата.

Во мај 2021 година, беше објавено дека вакцините против „Ковид-19“ предизвикале најмалку девет нови милијардери.

Според истражувањето на „Алијансата на народни вакцини“, во новите милијардери биле и извршниот директор на „Модерна“, Стефан Бансел и Угур Сахин, извршен директор на „БиоНТех“, кој произвел вакцина со „Фајзер“.

Двајцата извршни директори во тоа време вредеа околу 4 милијарди долари.

Милионери станаа и раководителите на кинеската КаннСино Биолоџикс и раните инвеститори во Модерна.

Иако деветте нови милијардери вредат 19,3 милијарди долари заедно, вакцините беа во голема мера јавно финансирани.

На пример, според извештајот на Си-Ен-Ен во мај 2021 година, БиоНТех доби 325 милиони евра од германската влада за развој на вакцината.

Компанијата оствари нето приход од 1,1 милијарди евра за првите три месеци од годинава, најмногу благодарение на уделот во продажбата на вакцината против Ковид-19, во споредба со загубата од 53,4 милиони евра во истиот период минатата година.

Продажбата на вакцини на Модерна со Ковид-19 достигна 1,7 милијарди американски долари за првите три месеци од оваа година и тоа беше нејзин прв профитабилен квартал.

Модерна се очекува да генерира продажба од 13,2 милијарди долари за вакцината против Ковид-19 во 2021 година.

Компанијата доби милијарди долари финансирање од американската влада за развој на својата вакцина.

Големата Фарма ги има сите причини да го поддржи поимот смртоносна глобална пандемија и да ја надува ефикасноста и потребата од нејзините вакцини.

И, заедно со нејзините партнери во владата и во СЗО, таа ги има сите причини да ги дискредитира алтернативните и веројатно поефикасните третмани како што е ивермектин.

Нема потреба да се покрива теренот овде, што веќе беше детално покриен на друго место, но сега е сосема јасно дека многумина ја продолжуваат целата официјална наратива за Ковид-19, пропагандата на стравот, специфичните податоци, протоколите за ПЦР-тестирање се во прашање очигледен судир на интереси и ефикасност на вакцината.

Покрај тоа, група од 57 водечки научници, лекари и експерти за политика неодамна објавија извештај во кој се доведува во прашање безбедноста и ефективноста на сегашните вакцини против Ковид-19.

 

 

Тие бараат итно прекинување на сите програми за вакцинирање.

Постојат стотици научници кои ја доведуваат во прашање стратегијата на владите и СЗО, подигајќи ја свеста за исклучително нискиот ризик од Ковид за поголемиот дел од населението, како и деструктивните (неефикасни) политики и одлуки во врска со блокирањата и другите ограничувања.

Постојат многу други врвни научници кои се сомневаат во потребата од масовна вакцинација и кои исто така укажаа на веродостојни и крајно загрижувачки несакани ефекти (реални и потенцијални) на таквата стратегија, не само Д-р. Роберт Мелоун, заслужен за развој на мРНК технологија за вакцинирање , д-р. Бирам Бридл, вирусен имунолог и др. Герт Ванден Боше, истакнат вирусолог и експерт за вакцини.

За разлика од Мерк и Виокс, владите (јавноста) ќе треба да ги плаќаат идните трошоци за оние експериментални вакцини кои не биле соодветно (долгорочно) тестирани.

Да се ​​користат зборовите на Др. Дејвид Греам кој вели: Дали во моментов сме сведоци на нешто погубно и досега невидено во историјата на светот, а камоли во САД: невиден неуспех на глобалното одобрување и надзорот на лекови?

Во меѓувреме, додека милијарди вакцинирани луѓе служат како човечки заморчиња, ново крунисаните кралеви на вакцините ќе направат невиден профит додека сонцето грее (а стравот продолжува).

Сподели ако ти се допаѓа:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

ПОСТ НА ГОДИНАТА

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

АГЕНДА 2030

СЛУЧАЈНИ ОБЈАВИ

Канал на Телеграм

Следете не на Телеграм и добивајте ги актуелните објави на нашиот канал! Кликнете овде!

Андроид апликација

Симнете ја нашата Андроид апликација, не и се потребни додатни овластувања за да работи!
При инсталацијата штиклирајте „Непознати извори“ - Unknown sources.
За симнување кликнете некаде на текстот!

122-e1607381836877(1)

Стапи во контакт со нас

2020 -2021 futv.media