Симнете ја нашата Андроид апликација

Компаниите за вакцини и ЦДЦ вкревет со Фејсбук?

Компаниите за вакцини и ЦДЦ вкревет со Фејсбук?

Закерберг е многу опасно момче кое очигледно не пораснало

Лично, јас никогаш не би поседувал ниту еден удел на Фејсбук со тоа што раководството на компанијата е толку сомнително.

Американскиот конгресмен Томас Маси во серија твитови изјави дека независните проверувачи на факти на Фејсбук отстрануваат она што тие го нарекуваат „дезинформација за вакцината“.

Овие луѓе се финансирани од Џонсон и Џонсон, кој направи една од вакцините. Маси рече:

Кој ги плаќа платите на проверувачите на факти? Проверувачот на факти factcheck.org, кој тврди дека е независен, е финансиран од организација која поседува над 1,8 милијарди американски долари акции во компанија за вакцини и ја води поранешен директор на ЦДЦ.

Проверувачите на факти одговорија: Како што знаете, ние ги откриваме нашите извори на финансирање.

Тие умно користеа правен жаргон за да го негираат тврдењето, но признаа дека тие всушност се финансирани од матичната компанија на Џонсон и Џонсон.

Тие рекоа: „Ставовите изразени од factcheck.org не ги одразуваат ставовите на фондацијата“.

Факт е дека Factcheck.org е финансиран од Фондацијата Роберт Вуд Џонсон, чиј актуелен извршен директор е Ричард Бесер, кој случајно е поранешен шеф на ЦДЦ.

Фондацијата поседува акции во вредност од речиси 2 милијарди долари во Џонсон и Џонсон, една од компаниите за лекови што ги произведуваат вакцините против КОВИД.

Ова е целосна измама на потрошувачите за која секој друг би отишол во затвор.

Закерберг не само што може да оди по вода, туку може да лебди и во воздухот над неа.

Верувам дека длабоката држава работеше против Трамп во секоја фаза од изборите за да се осигура дека не само што ги загуби изборите, туку и дека никогаш нема да располага со моќ.

Затоа, тој не требаше да преземе акција против Големата Технологија, па дури и против не-американската пропагандна машина СиЕнЕн која направи повеќе од било кој за да ги поткопа Соединетите држави, бидејќи нејзините емитувања се гледаат низ целиот свет.

Сега Епох Тајмс известува дека Фејсбук тајно работи со ЦДЦ. Благодарение на Законот за слобода на информации,

ЦДЦ беше принуден да објавува документи кои шокираа многумина и докажаа дека тврдењето на Фејсбук за цензурирање луѓе кои се преправаат дека не се владини е лага.

Го изгубивте ЦЕЛ ИМУНИТЕТ и сега можете веднаш да бидете тужени за кршење на граѓанските права на сите.

 

Дали Закерберг докажа дека не е навистина квалификуван да води бизнис со таква големина?

Зголемувањето на вредноста на акциите немаше никаква врска со неговите менаџерски способности. Но, претстојниот пад има врска со неговото неквалификувано одлучување.

Можеби се смета себеси за полубог и семоќен, но колку се поголеми, толку потешко понекогаш паѓаат. Фејсбук можеби нема да постои по 2035 година.

Извор: The CDC & Vaccine Companies in Bed with Facebook?

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА