Коди Флинт: по вакцината на Фајзер 33-годишниот пилот разви оток на мозокот и повеќе не може да лета

Коди Флинт: по вакцината на Фајзер 33-годишниот пилот разви оток на мозокот и повеќе не може да лета

Вашингтон - Коди Флинт, пилот, го даде своето сведочење за време на тричасовната панел дискусија организирана од американскиот сенатор Рон Џонсон на 3-ти ноември во Вашингтон. Граѓаните патуваа од секаде ширум САД до главниот град на нацијата за да ги споделат своите приказни.

Флинт - претходно здрав 33-годишен земјоделски пилот - ја прими својата прва доза од вакцината на Фајзер на 1-ви февруари 2021 година. Во рок од 30 минути по добивањето на инјекцијата, тој покажа симптоми на несакана реакција. Два дена подоцна, кога се вратил во пилотската кабина летајќи, речиси веднаш сфатил дека нешто не е во ред: развил тунелен вид, главоболката му се влошила и во еден момент речиси „поцрнел“. Подоцна му била дијагностицирана перилимфна фистула.

Тој рече:

„Дали некој навистина мисли дека е фер да ги натераме повредените од вакцината да чекаат со години за помош? Мислам дека сите можеме да се согласиме дека одбивањето или одложувањето на помошта што ни е потребна е несовесно. Итно ни е потребна оваа помош“.

Погледнете го неговото целосно сведочење:

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

ОД ИСТА КАТЕГОРИЈА

ПОСТ НА ГОДИНАТА