Ковид-19 - Се што треба да знаете за глобално планираната психолоошка војна

Ковид-19 - Се што треба да знаете за глобално планираната психолоошка војна

Јавното здравство стана врвен приоритет. Кашлица, течење на носот, грип - од кога се воведе Короната нашата земја е како камп за карантин. Плановите за „големата криза“ беа педантно подготвени зад грбот на населението пред повеќе од десет години во рамките на симпозиуми, конгреси и вежби за пандемија, во кои лидерите на земјите, светската здравствена организација СЗО и невладини организации учествуваа.

 

Во иднина, луѓето ќе треба да презентираат здравствено уверение пред да влезат во ресторан, воз или авион.

„Сега вирусите напаѓаат“. Така започнува се повторно од почеток, приказна без крај. Веднаш штом ќе дојде студената сезона, познатите виновници се изнесуваат од кутијата за да ги доведат во позиција против населението.

Секој треба сам да одлучи што ќе мисли за тоа. Веќе нема сомневање дека темата за здравје одамна стана политичко прашање. Ако е до политиката и нивните медиумски сојузници, во иднина нема да има природно здрави луѓе, само сертифицирани  боцкани - мотото е: боцкајте, боцкајте, боцкајте се додека мрдаат и претаат.

Дали против корона или грип и кој знае што уште не друго наскоро. Ќе се најде некој вирус што може да се прогласи за ново чудовиште. Впрочем, политиката и науката се инвентивни.

Критичарите на пандемијата веќе некое време тврдат дека КОВИД -19 не е навистина нов вирус, додека други се сомневаат дека вирусот воопшто постоел од почетокот на П(л)андемијата - мислиме дека вистината лежи некаде во средината.

Редовно се појавуваат информации на Интернет, кои треба да докажат, а можеби дури и можат, дека КОВИД-19 е всушност огромна измама.

Дури сега се дозна дека Ричард А. Ротшилд аплицирал за патент за КОВИД -19 тест на 13 октомври 2015 година - во време кога вирусот дури и не постоел.

Но, како може некој да аплицира за патент (US-2020279585-A1) за систем за тестирање четири години пред да се појави наводно целосно непознатата нова болест?

Ова има смисла само ако веќе сте знаеле за постоењето на болеста или ако станува збор за потполно бесплатен изум. Ајде брзо да го разгледаме резимето на патентниот документ, кој се преведува како:

„Обезбеден е метод за собирање и пренос на биометриски податоци (на пример, витални знаци) на корисник, податоците се анализираат за да се утврди дали корисникот страда од вирусна инфекција како што е КОВИД-19“.

Постапката вклучува користење на пулсен оксиметар за да го сними барем процесот на заситување на пулсот и кислородот во крвта, кој безжично се пренесува на паметен телефон ...

Мислиме дека во овој контекст е важно да се разбере дека коронавирусите се многу голема и, пред се, многу стара фамилија на вируси што можат да доведат до голем број различни респираторни заболувања кај луѓето - особено во студената сезона.

Веќе е сигурен факт дека мерките за Корона се најголемиот заговор во историјата на човештвото - без оглед на широко распространетите претпоставки направени во овој контекст во текот на изминатата година и половина, што произлезе од општата конфузија на населението во контекст на голема  информативна војна која е составен дел на планот.

Друг утврден факт е дека оваа п(л)андемија, исто така, работи со кој било друг вирус, било да е тоа грип, гастроинтестинални или други вируси. Како што сега знаеме, се што ви треба за да продолжите со лажната пандемија е несодветниот ПЦР тест. Овој тест е вистинска машина за вечно движење на планираната пандемија.

Ако, пак, го погледнете вистинскиот процес на инфекција, веднаш ќе забележите дека вистинските бројки во никој случај не се драматични како што се продаваат од политичарите, и главните медиуми, бидејќи тие им служат само на општата паника и секако како оправдување за да може да се одржи здравствената итна состојба, пандемијата, без која не може да се администрира вакцина со итно одобрување.

И уште една работа треба да биде јасна за секого: без оглед на тоа дали некогаш навистина сме имале пандемија, таа ја постигна својата цел во сите области предизвикувајќи максимална штета.

Економски, како и психолошки. Тешко е да се одговори на прашањето што навистина стои зад целиот овој театар ако не сакате да стапнете на тенок политички мраз - бидејќи разумен, логичен и, пред се, научен дискурс се уште не е можен - барем не во Македонија.

Во последните десет години се одржаа голем број конгреси, симпозиуми и таканаречени вежби, во кои беа прикажани ефектите и мерките што треба да се преземат од глобалната пандемија. Чудно е што, вирусот КОВИД-19 беше кум секој пат.

Беа изготвени планови, стратегии и мерки за итни случаи како да се заштити населението во случај на пандемија. Се разговараше и за улогата на јавните и социјалните медиуми. Меѓутоа, пред се, беше посочена важноста на вакцинацијата и беше јасно кажано дека шприцот е единствениот спас.

Мислиме дека ваквите конгреси се јасен показател дека здравјето одамна е врвен приоритет и дека никој нема да може слободно да се определи себеси и своето тело во иднина.

Доколку постоеше вистински интерес за заштита на светското население од непотребни опасности по здравјето, укинувањето на цигарите и забраната за високо токсичниот флуор треба да бидат први на листата на агендата.

Но, во овие и многу други точки, политиката и СЗО продолжуваат да се потпираат на личната одговорност. Граѓанинот треба да одлучи дали пуши по десет, дваесет или повеќе цигари дневно.

До пред неколку години се уште беше можно да се пуши весело во рестораните како што сакате; Не е важно дали лицето што седи до вас се задушува во сината магла - да не зборуваме за персоналот, кој честопати беше изложен на токсичен воздух осум часа или повеќе.

Слично е и со алкохолот. И овде зависи од вас колку често си давате предност во текот на неделата. Се додека е забавно. Само со короната и грипот, државата не се шегува, тука заврши личната одговорност. Секој што ќе ја одбие инјекцијата се смета за штетник на луѓето кои непотребно и неодговорно го оштетуваат и експлоатираат здравствениот систем.

Дали некој министер за здравство некогаш во историјата повикал да се отстранат алкохоличарите од списокот за трансплантација? И тоа е исто. Зошто? Бидејќи секој има исти основни права според законот. Без оглед на причината зошто некој се разболува.

На крајот на краиштата, ниту еден доктор не може 100 проценти да потврди дека ракот на белите дробови доаѓа само од пушење и не е случај дека секоја пијаница автоматски развива цироза на црниот дроб. И не секој автоматски се разболува со корона, и сигурно не со тежок тек што завршува во Ковид-центар на респиратор.

Секој што ќе ја одбие инјекцијата првенствено се загрозува себеси, а не другите. Ако продолжиме да го ткаеме конецот на оваа сурова теорија во овој момент, во иднина сите луѓе што лежат на плажа за да се сончаат ќе мора да бидат обврзани да ставаат крем за сонце за да не ги загрозат своите соседи.

Зошто се сменија вековните медицински параметри за Короната? Добро прашање! Дали било  пушење, пиење, масна храна - тука нема никаков проблем. Овие многу опасни ризици никому не му пречат. Само за Короната, а можеби и за други заразни болести во иднина, важат и други правила - овде државата ги повредува елементарните основни права на одговорниот граѓанин и ги одведува во заштитно чување, така да се каже, со цел не само да ги заштити нив од самите себе, но и од нив да ги заштитат другите наоколу.

Во повеќето земји, граѓаните не само што се уценети и принудени да се вакцинираат, туку веќе се сместени во таканаречени кампови за интернирање. На пример во Австралија, а наскоро можеби и во САД или на глобално ниво.

Државниот департмент за здравство на Вашингтон, на пример, во моментов бара персонал за долгорочни карантински објекти за граѓаните кои не можат да одат во изолација дома. Критичарите стравуваат дека овие објекти се користат за едноставно затворање на луѓето кои не се подготвени да се вакцинираат. За разлика од Австралија, камповите во САД се изградени години уназад.

Еден од критичарите е писателка и политичка коментаторка Кендис Овенс, која веќе гледа паралели со ситуацијата во Германија во 1930 -тите. Германските власти, на пример во Дрезден, во јануари објавија дека ќе ги затворат граѓаните што постојано ги кршат мерките за Корона во специјални објекти.

Австралија и Нов Зеланд во моментов се особено погодени. Мерките што се наметнати овде повеќе потсетуваат на условите во комунистичките држави како што е Северна Кореја. Оние кои не се вакцинирани ја губат работата и се затвораат - и се прифаќа дека овие луѓе може да гладуваат или да умрат од жед.

Зошто го прават ова и зошто го одржуваат статусот кво кога инфекцијата со корона не е ништо повеќе од инфекција слична на грип, чиј тек зависи од претходните болести на пациентот, што е потврдено од многу реномирани и за жал цензурирани странски вирусолози?

Повеќе од очигледно е дека овие мерки немаат никаква врска со вистинска здравствена заштита. Тешко е да се одговори на прашањето дали јавното здравје е само изговор за воведување глобална диктатура во форма на нов светски поредок, дури и ако има многу индикации во овој контекст, мотивацијата во реалноста може да биде сосема поинаква - имено алчноста.

Милијардерите и олигарсите како Бил Гејтс, кои поседуваа значителен број акции во фармацевтските гиганти пред повеќе од дваесет години и веќе се косопственици на корпорациите, имаат корист од таквите кризи.

Дури и кај производителите на ПЦР тестовите и маските, касата се полни веќе некое време. Кризата секогаш создава побарувачка за одредени производи. Во случај на одбрана, компаниите за вооружување имаат корист; во случај на итна здравствена состојба, производителите на медицинските производи и, се разбира, фармацевтската индустрија.

Кризите секогаш имаат златен стандард - особено здравствените кризи, бидејќи болните луѓе носат повеќе профит од секоја привремена војна. Ако само три од седум милијарди луѓе се зависни од здравствената индустрија, тоа е многу. Затоа, диктатурата зад кризата со Короната служи помалку за политичка моќ отколку за профит.

Во најлош случај, ова би можело да значи дека кризата со Корона е само почеток на други здравствени кризи кои се веќе планирани и се очекуваат уште подрастични мерки во иднина за да се доведе на колена последниот преостанат отпор.

Да се ​​потсетиме на пандемијата на свинскиот грип пред десет години. Тоа јасно покажа дека малку луѓе се подготвени да се вакцинираат без притисок, што значи дека илјадници дози на вакцини требаше да бидат уништени потоа.

Анализите добиени овде беа оценети во последниве години од СЗО, како и од одделните земји и беа дискутирани на бројни состаноци со цел конечно да се развие нов  стратешки план за во иднина. Најефикасен методот за бројки на инфекција, инкубација, маски, затворање, санкции и задолжителна вакцинација.

Затоа може да се претпостави дека ситуацијата нема да се смири во иднина. Напротив - може да испадне уште полошо. Лековите, но пред се вакцините, наскоро би можеле да бидат тестирани на населението низ целиот свет преку вештачки создадени здравствени кризи преку итни одобрувања.

Третите земји како Африка или Индија веќе долго време се сметаат за големи лаборатории за тестирање, бидејќи тестираат лекови и вакцини врз претежно невината популација. Меѓународните процедурални правила за фармацевтските студии важат и во овие земји - но таму каде што нема тужител, нема ниту обвинет.

Според информациите на Индија Тајмс, околу 668 луѓе кои учествувале во фармацевтски студии починале во Индија во 2010 година, според официјалните информации од фармацевтските компании. Но, ова се само официјалните бројки. Бројот на непријавени случаи најверојатно би бил значително поголем.

Често луѓето во трети земји учествуваат во студии без да го знаат тоа. Звучи безобразно, но за жал не е невообичаено. Пробните лекови ги администрираат лекари или клиники, без знаење, претходно информирање или согласност на пациентот.

Во 2008 година, во Индија починаа 49 доенчиња на кои претходно им беше даден експериментален лек од Рош Новартис. Големите фармацевтски компании сакаја да спроведуваат клинички студии во земјите на БРИКС.

Само во 2011 година, беа спроведени речиси 2.000 клинички студии во овие земји, кои не беа спроведени директно од големи фармацевтски компании, туку преку институции за договори за истражување.

 

Клиничките студии се сложени и скапи

Луѓето примаат лекови што се тестираат без да знаат за тоа, бидејќи клиничките студии не само што се скапи, туку учесниците во студијата добиваат многу пари. Често тоа се неколку илјади евра. Износи што можат да се заштедат ако работата ја презема популацијата.

Земјите како Индија и Африка се рудник за злато за фармацевтските компании, бидејќи тука живеат многу луѓе кои не знаат да читаат или пишуваат, особено во пониските класи.

Пример: во 2006 година вакцината Гардасил, произведена од производителот Мерк, против папилома вирусот, која може да предизвика рак на грлото или на матката, доби одобрување за маркетинг во САД.

Како што подоцна се дозна, илјадници жени страдале од сериозни до екстремно тешки несакани ефекти, во многу случаи дури и смрт. Една четвртина од бремените жени абортирале.

И Гардасил и Черварикс од ГлаксоСмитКлајн исто така беа одобрени во Индија. Фондацијата Бил и Мелинда Гејтс се залагаше за глобалното претставување.

Студијата беше прекината во 2010 година, откако седум девојчиња починаа од сериозни несакани ефекти. Особено тежи фактот дека согласноста на родителите била заснована на измамничка погрешна изјава.

Несаканите ефекти на препаратот вклучуваат разни автоимуни заболувања и нарушувања на плодноста. Сто проценти од ова се докажа кај 12.000 девојчиња.

Кампањата за вакцинација беше од големи размери низ целата земја - беа вклучени и училишта. Честопати наставниците ја потпишаа изјавата за согласност. На крајот, скандалот стигна пред парламентарната комисија и пред Уставниот суд - конечно, индиската влада под Нарендра Моди ја повика фондацијата Гејтс „да ја напушти земјата засекогаш“.

Денес индиското население е во голема мера просветлено и повеќе не верува дека има хокус-покус. 59 проценти од Индијците ја отфрлаат вакцинацијата против Ковид-19. Силен негативен став доаѓа главно од средната класа.

ГАВИ, подружница на Фондацијата Бил и Мелинда Гејтс, обезбеди 200 милиони дози од вакцината против „Ковид“ за Индија, финансирана од богатите донаторски земји преку Светската здравствена организација.

 

Кој еднаш излажал, него не му се верува

Веќе се научени лекциите од овие грешки во многу трети земји, вклучително и Африка. Но, довербата во политиката и медицината не само што значително се намали во овие земји. Дури и во богатите индустријализирани земји, бидејќи скоро секој втор човек сфаќа дека пандемијата на короната не е ништо повеќе од топол воздух.

Страшното прашање е: што се случува ако навистина има сериозна итна здравствена состојба? Кој тогаш се уште ќе верува во научниците и политичарите? Ова е хаос, на вистински неодговорен начин.

Короната ја разниша довербата во државата како институција и во здравствениот систем до сржта. Се повеќе луѓе се будат и сфаќаат дека здравјето и заштитата на климата не се ништо повеќе од паметно замислени деловни модели кои прават одлични пари.

Секој одговорен граѓанин сега е под покровителство на владата. Никој не е одговорен само за себе, туку и за благосостојбата на нивните ближни. Накусо, ова значи: ако во иднина ме фати лудило, мојот сосед автоматски ќе го фати и него.

Вакцинирањето е единствениот спас, велат политичарите, можеби не по свое убедување, туку затоа што нивната „продавница за вакцини“ одамна е киднапирана од олигарси од таканаречените невладини организации како Бил Гејтс-на крајот на краиштата, Гејтс е еден од најголемите донатори на СЗО, практично му припаѓа него. И кој плаќа, тој управува.

Со други зборови, глобалната здравствена диктатура може да биде нормално лудило во иднина. Не мора да биде за богатите и пензионерите, изгледа многу полошо за работниот дел од населението, вклучувајќи ги и сиромашните кои не можат да си дозволат да се спротивстават, на пример со одбивање на вакцинацијата.

Практиките што се користат во спроведувањето на здравствената диктатура се слични на оние на мафијата. Пари за заштита, оние што одбиваат заштита се преплавени со насилство и терор. Тоа е злосторство против народите.

Корона дефинитивно не е последниот чин. Внимателните набљудувачи претпоставуваат дека следната пандемија е веќе зад аголот. На пример, Бил Гејтс објави статија на 22 април 2021 година под наслов „Следната пандемија: Марбург?“. Ние ова го сваќаме како закана а не како преупредување.

Со сета оваа претерана тактика на плашење, постои еден важен факт за кој треба да бидеме свесни. Епидемиите постојат се додека постои земјата, клучното прашање е како се справуваме со нив.

Средниот век ни покажува сурови примери за ова. Така наречените лепрозни беа протерани од селата и градовите тогаш - и токму во ова време ние се развиваме наназад, бидејќи политиката се обидува да ги исклучи оние што не се вакцинирани.

Но, клучното прашање треба да биде: дали навистина невакцинираните претставуваат таква голема опасност?

Во меѓувреме, главните медиумите исто така известуваат дека многу пациенти со КОВИД се вакцинирани или дури двојно вакцинирани во болниците.

Кога социјалните медиуми и странските блогови објавија за тоа пред неколку месеци, објавите беа избришани. Секој што привлече внимание кон напредокот во вакцинацијата се сметаше за теоретичар на заговор.

Фактот дека вакцината, која во основа не е ништо повеќе од експериментална генска терапија, има мал или никаков ефект, веќе не е тајна, туку вистина.

Научниците од фармацевтската компанија Фајзер, исто така, тајно потврдија дека природната имунолошка одбрана преку антителата е поефикасна од вакцината. Изјавата стана јавна преку серијата „Ковид-19 вакцината разодкријана“ од платформата Веритас, која беше снимена од вработени во фармацевтските компании со скриена камера.

Во десетминутно видео, тројца научници од компанијата објаснуваат дека природниот имунитет е најефективното оружје против вирусот. Ник Карл, еден од научниците. буквално рече:

„Ако некој е природно имун - на КОВИД - веројатно има повеќе антитела против вирусот. Кога всушност го добивате вирусот, започнувате да правите антитела против неколку делови од вирусот. (...) Значи, антителата во овој момент се веројатно подобри од двете (КОВИД) вакцинации “.

Се повеќе луѓе се сомневаат дека здравјето е само профит. Водечкиот научник во Фајзер, Крис Кроче, исто така е убеден во ова и на прашање од тајниот новинар, што се случува со моноклоналните антитела, тој буквално одговара:

… „(Беа) тргнати настрана, (поради) парите. Одвратно е. Се уште се чувствувам како да работам во лоша компанија, бидејќи на крајот се работи за профит. Мислам, јас сум тука за да им помогнам на луѓето, а не да заработам милиони и милиони долари. Мислам, тоа е моралната дилема. Во основа, нашата организација сега работи со пари од КОВИД “.

Вработените во Фајзер беа притиснати да ги сокријат можните несакани ефекти од вакцината или други негативни информации од јавноста. Рахул Кандке, друг вработен во фармацевтската компанија, призна. Тој вели:

„Ние сме одгледани и научени да кажеме:„ Вакцината е побезбедна против КОВИД. Искрено, моравме да одржиме толку многу семинари за тоа. Немате претстава. Моравме да седиме со часови и да слушаме дека некој не смее да зборува за тоа јавно. Ако вие сте направиле антитела, треба да бидете способни да ги докажете “.

Светската здравствена организација ги прогласи противниците за вакцинацијата како еден од десетте најголеми ризици за светското здравје. Веќе нема здраво лице, кое не е вакцинирано, се смета за болно, тие се опасност за населението, додека не го докажат спротивното со скап тест, и дури тогаш му е дозволено да влезат во ресторани или да користат јавен превоз Но тоа е апсурдно, но за жал сосема нормално секојдневие - или треба подобро да се каже, сосема нормално лудило?

Светот стана жртва на нов наратив. На него пишува: боцкајте, боцкајте, боцкајте и повторно боцкајте.

Секој што сe уште верува дека природата се променила, е на погрешен пат, само луѓето се промениле од патолошка алчност за профит. Не постојат вируси со кои имунолошкиот систем на здрава личност не може да се справи.

Наместо тоа, се изведуваат опасни ситуации, патогени кои зујат во воздухот стотици години и со кои секој контактирал барем еднаш во својот живот, тие се прогласени за сериозна опасност по животот. И тоа е апсурдно!

Природниот имунолошки систем го имаше својот ден, бидејќи не носи никаков профит, бидејќи е достапен по природа бесплатно за секого. Секој е роден со механизам за поправка кој природно лечи болести. Најважните регулатори на нашето тело се храната, одморот и треската.

Бидејќи сега пристигнавме на есен, стариот добар грип како убодена маторица го разбркуваат низ селото, откако минатата сезона мораше да му отстапи на Ковид вирусот.

Или можеби е подобро да се каже по повторното прогласување на грипот во Короната? Така, боцкајте, боцкајте, боцкајте - затоа што, како што е познато, ова е ѓаволскиот круг кој нема крај во блиска иднина.

Останете будни!

 

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

ОД ИСТА КАТЕГОРИЈА

ПОСТ НА ГОДИНАТА