Ковид-19 и проверувачите на фактите

Ковид-19 и проверувачите на фактите

Што имаат заедно пронаоѓачот на гРНК (гласник или информативна рибонуклеинска киселина,) технологијата, главниот автор на најсимнуваната статија за „Ковид-19“ во Американскиот весник за медицина, поранешен уредник на американскиот весник за епидемиологија, познати епидемиолози на Харвард, Стенфорд и Оксфорд и водечкиот француски микробиолог?

Сите тие беа цензурирани од угнетувачката медиумска мрежа за која повеќето луѓе во Македонија никогаш не слушнале. Оваа мрежа создаде и посредуваше „монопол на легитимни информации“ на безобразен начин.

Изложеноста на оваа злобна цензура на важни гласови е особено важна за судбината на децата и адолесцентите кои се агресивно избрани за неефикасни, понекогаш фатални, вакцинации.

Од почетокот на КОВИД-19 пандемијата, од која, според Светската здравствена организација, само 0,23% од заразените умираат, часовниот тапан на медиумите што зборуваат „со еден јазик“ предизвика огромен страв и паника.

Меѓународниот процес на уредувачка стандардизација доведе до невидено известување со монополизирана порака:

  • Пандемијата го загрозува самиот опстанок на целото човештво
  • Не постои терапија за лекување на болните
  • Неопходно е да се вклучи целото население, и
  • Само вакцината може да ја излечи болеста. (единствениот спас е вакцината)

Многу луѓе беа разочарани од уникатноста на оваа пропаганда и како таа воопшто може да настане.

Довербата во главните  медиуми падна на најниско ниво на сите времиња. Оваа надолна спирала може да значи само дека луѓето ги бараат своите вести на друго место - тренд што најверојатно е забрзан со појавата на сенката на светската цензура, наречена „Проверка на фактите“ (цензура)..

Од памтивек, оние што имаат моќ ја користат за да ги контролираат оние што немаат моќ. Во современиот свет, Големата Влада и Големата Технологија се седиштата на моќта кога станува збор за тоа кој што може да каже.

Се разбира, многумина веруваат дека „приватните корпорации“ треба да го регулираат изразот на секој можен начин. Но, тоа не е точно од етичка или правна гледна точка. Аргументот за социјалните придобивки од слободата на изразување важи подеднакво за објавување видеа на Јутјуб.

Веќе беше јасно во април 2020 година дека социо-политичката онлајн цензура што постоеше во тоа време ќе се прошири во светот на науката, медицината и академскиот свет во новата ера на КОВИД-19.

 

Што е дезинформација?

Ова прашање беше слабо третирано од главните медиуми, кои честопати ги мешаат „дезинформациите“ (ненамерно погрешни информации) со терминот „дезинформација“; во вториот случај постои намера.

„Ширење на намерно лажни информации, особено кога владите ги даваат на странска сила или медиуми, со намера да влијаат врз политиката или мислењето на оние што ги користат.

Со оглед на тоа што овие дефиниции претпоставуваат намерна владина акција, изгледа чудно што „Проверувачите на фактите“ идентификува дисперзирана јавност на Интернет како извор на намерна дезинформација и пропаганда - особено во врска со изборите и здравствената политика.

 

Кои се изворите на „„Проверувачите на фактите““ за јавното здравје? Дали се доверливи?

„„Проверувачите на фактите““ известува за здравствените политики за „Ковид-19“ на најголемите светски здравствени власти, вклучувајќи ги и Светската здравствена организација (СЗО), американските центри за контрола на болести (ЦДЦ), американската администрација за храна и лекови (ФДА) и американските национални институти за здравство (НИХ).

Оваа политика ја пренесуваат националните и државните влади кои ја објавуваат во јавноста преку нивните медиуми и веб -страници заедно со извештаите за локални случаи (врз основа на сомнителниот ПЦР-тест) и смртни случаи.

За жал, ова раководство од горе надолу во најдобар случај беше нелогично и неконзистентно, а во најлош случај корумпирано од огромниот профит на индустријата за вакцини.

Уште позачудувачки е фактот дека на 21 јули 2021 година, ЦДЦ тивко се сети на употребата на ПЦР-тестот поддржан од СЗО, кој е глобален стандард за мерење на бројките на случаи на Ковид-19 од февруари 2020 година.

Тоа отповикување конечно беше објавено околу една недела подоцна, но се појави на веб -страницата на ЦДЦ првиот ден по веста дека Џорџ Сорос и Бил Гејтс ја купиле британската компанија за тестирање Ковид, Мологик.

ПЦР-тестот веќе имаше историја со настани: неговата препорака беше одобрена од СЗО многу ненадејно откако беше набрзина објавена во списанието Eurosurveillance, еден ден по датумот на поднесување на 22 јануари 2020 година.

Неверојатно, немаше рецензија од колеги - освен нерегуларноста што беше формално оспорена од 22 научници кои побараа да се повлече препораката.

Уште полошо, овој глобален ПЦР-тест, кој репродуцира фрагменти од жив или мртов вирус од брисеви од носот, покажува многу лажно позитивни резултати (официјално се сметаат за „случаи“ без оглед на симптомите).

Една студија спроведена минатата година од страна на Друштвото за заразни болести на Америка, покажа дека по 25 циклуси, „до 70% од пациентите остануваат позитивни на тестовите“.

Повеќето европски и американски лаборатории ги темелат своите ужасни „броеви на случаи“ - објавени 24/7 - на 35 или повеќе циклуси.

Најшокантниот - ако не и криминален - неуспех на раководството со Ковид е тоа што СЗО, НИХ, ЦДЦ и ФДА постојано го негираат постоењето на 85% ефективни, ефтини, безбедни и обилни третмани во рана фаза за Ковид -19.

Нејзината единствена препорачана опција до ноември 2020 година - еден месец пред да се појават вакцините - беше да се разболиш дома додека веќе не можеш да дишеш, а потоа да одиш во болница. (Во ноември, ФДА и НИХ одобрија моноклонални производи за антитела против САРС-2 за лесни амбулантски заболувања кај пациенти со висок ризик-но ништо друго.

 

Се додека немаше вакцина, не можеше да има лек одобрен од владата.

Послушните „Проверувачи на фактите“ - кој не се заинтересирани за истражувачко новинарство - го следеше примерот. И покрај обемните докази за ефикасноста на раниот третман и иако 56 земји воведоа рани третмани, немаше медиумски изјави дека раните третмани, вклучувајќи хидроксихлорокин (ХЦК), ивермектин (ИВМ), ивермектин, Цинкот, будесонид или витамините Ц и Д, се ефикасни во лекувањето на амбулантски пациенти од „Ковид-19“ во текот на првите 5-7 дена од симптомите слични на грип.

Негирањето беше толку силно што во почетокот на 2020 година многу американски државни аптекарски регулатори - без преседан со игнорирање на авторитетот на лекарите - им забранија на аптеките да издаваат рецепти за хидроксихлорокин за лекување на амбулантски пациенти со „Ковид -19“.

Во август 2020 година, стана познато дека Овластувањата за итна употреба за гРНК вакцините не можат законски да се одобрат, доколку има достапна алтернатива, пред одобрувањето.

 

Кој и што беше најмногу цензуриран?

За да се оправдаат индивидуалните мерки за цензура, гигантите на социјалните медиуми се повикуваат на упатствата на СЗО, ЦДЦ, ФДА и НИХ. Дискусиите за потеклото на вирусот, раните третмани и негативните ефекти од вакцината - освен ако не доаѓаат од овие власти - брзо се потиснуваат од координираната мрежа на „Проверувачи на фактите“.

Извор на САРС-КоВ-2

„Проверувачите на фактите“многу брзо започна со замолчување на „дезинформациите“ за поврзаноста помеѓу САРС-КоВ-2 и несоодветните лаборатории за биобезбедност на ниво 2 и 3 во Вухан.

Од темелната истрага на поранешниот автор на Њујорк Тајмс Николас Вејд во мај 2021 година  и објавувањето на Е-поштата на Д-р Фаучи во јуни, партнерите на Тпроверувачите на фактите, вклучително и Фејсбук и Твитер, се откажаа од цензура на слободниот говор поради Ковид-19-бегство од лабораторијата во Вухан.

 

Одбивање на ран третман за Ковид

Како што видовме, медицинската литература е преполна со објавени и ревидирани студии кои покажуваат профилактичка и рана ефикасност на голем број безбедни, ефтини и лесно достапни лекови и супстанции.

Скандалозно, стотици илјади луѓе починаа додека чекаа да пристигнат вакцините во декември 2020 година. Зошто умреа? Бидејќи нивните лекари беа спречени да ги третираат пациентите со овие лекови.

Со цензурирање на вистината, која и беше толку многу потребна на јавноста, Проферувачите на фактите ја овозможија оваа катастрофална политика.

Наместо во јули 2021 година да ги препознаат доказите за ран третман што тие ги имаа цело време и со тоа (тие се директни соучесници во тие смртни случаи).

 

Медиумите и демократијата

Главен мотив за воспоставување на „проверувачите на фактите“ може да биде искоренување на таканаречената „дезинформација“ што навредената, огорчена јавност ја претпочита на креативно нерелевантните корпоративни медиуми, исто така познати како „печат“.

Не е дека медиумите секогаш беа во право за пандемиите ... На пример, кога станува збор за „пандемијата“ од свинскиот грип во 2009 година, тие му веруваа на моделаторот на најлошото сценарио Нил Фергусон и Светската здравствена организација контролирана од фармацевтската индустрија-која пропадна, предизвикувајќи владите да согоруваат милиони евра за вакцини.

Кога станува збор за индустриски успеси како овој, се користат „инфлуенсери“ - навидум независни „експерти“, вклучувајќи специјализирани новинари, модератори и научници чии истражувања се финансирани од индустријата или владата.

Д-р Пирс Робинсон, ко-директор на Организацијата за пропагандни студии, пресуда за Ковид: „Не би било потценување да се каже дека ова е веројатно една од најголемите пропагандни операции што сме ги виделе во историјата“, и заклучи: „Што ќе се случи зависи за тоа како луѓето се бранат и колку насилство и принуда користат властите “.

Навистина, основата на демократијата е да се консултира јавната мудрост и да и се даде предност во самоуправата. Јавноста има уставно право на обемни информации со цел да ги формира и изрази сопствените заклучоци и нема потреба од координирани „проверувачи на факти“ за да ги содржи и контролира.

Срамота е што гласовите на лидерите за јавното здравје во најдобрите универзитети треба да се сочуваат од јавноста.

Далеку подобра работа за истражувачко известување ја вршат вредни алтернативни истражувачки медиуми без крвави пари за рекламирање на Големата Фарма.

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

ОД ИСТА КАТЕГОРИЈА

ПОСТ НА ГОДИНАТА