Симнете ја нашата Андроид апликација

Ковид лагата расте како носот на Пинокио

Ковид лагата расте како носот на Пинокио

Одвојте 15 минути и слушајте го ова интервју со болничка медицинска сестра

Од Пол Крег Робертс

Таа вели дека таканаречените „пробивни случаи“ и варијанти на делта првенствено влијаат на оние кои биле вакцинирани и всушност се непожелни реакции на вакцинациите. Таа вели дека болниците и лекарите во болницата не го признаваат фактот за несакани ефекти и пријавуваат негативни реакции на вакцината како нови случаи на Ковид. Колку повеќе случаи на KОВИД и смртни случаи од Ковид, толку повеќе заработуваат болниците, така што пријавувањето на негативните реакции од вакцината како нови случаи на Ковид е начинот на кој болниците го максимизираат својот профит. Лекарот од болницата кој не се согласува, секако ја загубува работата. Со други зборови, вистината за Ковид и вакцината е премногу скапа за болницата да ја признае.

Медицинската сестра интервјуирана вели дека половина од медицинските сестри во болницата каде што работи се на работ да ја загубат работата бидејќи одбиваат да се вакцинираат. Ги видовме страшните ефекти на вакцинацијата врз пациентите и не сме подготвени да го сториме тоа за себе, вели таа. Многу медицински сестри се уште сакаат да се откажат, бидејќи не можат да ги спречат лекарите да ги разболуваат луѓето со вакцинацијата. Се чини дека медицината повеќе не е за здравје.

Политиката на оваа болница во основа е политика на сите болници. Се вклопува во НИХ, ЦДЦ и ФДА бидејќи ја штити репутацијата на вакцината и на регулаторите кои ја одобрија неговата употреба во итни случаи, и го штити профитот на Големата Фарма, од кои некои се враќаат кај регулаторите.

Како што Стју Питерс го сумира интервјуто, тоа е убиство за пари.

Медицинската сестра вели дека единствениот третман што болницата им го дава на пациентите со Ковид, е ремдесивир и пациентите се ставаат на респиратор. Ремдесивир има сериозни негативни ефекти, и се знае дека респираторите се фатални за пациентите со Ковид.

На прашањето за ивермектин, болниците одбиваат да го користат, дури и ако лекарот го препишал за пациент. Како што објавив, сопруга во друга болница мораше да добие судска наредба дека болницата мора да го лекува со ивермектин сопругот што умира. Но, болницата се двоумеше и очигледно Големата Фарма го убеди судијата да ја повлече неговата наредба. Пациентот најверојатно бил убиен од одбивање да прима ивермектин. За болниците, протоколот на „Големата Фарма“ е поважен од животот.

Спротивно на тоа, ивермектин успешно се користи во Индија за борба против Ковид, а Медицинската асоцијација во Токио одлучи да препорача сите лекари да ги третираат пациентите со Ковид со ивермектин.

Суштината е дека американскиот медицински систем е најзаостанат во светот кога станува збор за третманот на Ковид.

За жал, печатот нема да известува за тоа, и за жал повеќето Американци се премногу зафатени со губење време на начините што ги прават за да си го спасат животот гледајќи 15-минутно интервју.

„Ковид“ лагата започна со тестот за ПЦР, направен со високи циклуси, што го направи тестот несигурен и предизвика висока стапка на лажно позитивни резултати. Така настана „пандемијата“. Милиони луѓе кои немале „Ковид“, се пријавени дека се заразени со „Ковид“ поради лажно-позитивните резултати од ПЦР-тестот. Целта на оваа намерна лага беше да ги исплаши луѓето и да ги претвори во заморчиња за опасна експериментална „вакцина“.

Стравот беше поттикнат и од финансиски стимулации за болниците. Смртните случаи на „Ковид“ значеа исплата на бонуси. Оваа им даде на болниците поттик да ги пријават сите можни смртни случаи како смрт на Ковид. Сезоната на грип, срцев удар, рак, пневмонија - сите тие се претворија во смртни случаи од „Ковид“. Многу претераниот број беше искористен за да се зголеми факторот на страв.

За волја на вистината, луѓето со Ковид  починаа од тоа што не добија третман, освен респиратори, што се покажа дека не е третман за Ковид.

Познатите и безбедни третмани беа задржани, бидејќи идните вакцини инаку не можеа да бидат одобрени за итна употреба. Одобрувањето од итни случаи зависи од тоа дека нема други третмани за лечење. Поради оваа причина, во САД и Европа, хидроксихлорохин и ивермектин, и двете одамна одобрени, веќе долго време се користат и се толку безбедни што се продаваат преку шалтер во повеќето делови на светот, и токму поради оваа причина Големата Фарма спонзорираше измами како што се овие - ги убедуваат луѓето дека нема алтернатива на „вакцината“.

Вакцината не е вакцина. Тоа е обид да се замени вакцината со експериментална РНК технологија, и тоа страшно не успеа. Она што беше „целосно вакцинирано“ вчера, не е вакцинирано денес. Потребна е засилувачка вакцинација, а Фаучи сега вели дека и треба една на секои 8 месеци или ќе останете невакцинирани и покрај тоа што имате бројни вакцини. Во Израел, каде што 84% се „вакцинирани“, пандемијата меѓу вакцинираните е толку голема што израелскиот здравствен цар веќе им нареди на Израелците да имаат втор засилувач (четврта вакцина). Се чини дека човештвото станува перниче за игли за вакцинација.

Таканаречената вакцина не само што не заштитува, туку има и сериозни и фатални непожелни ефекти. Всушност, веројатно е дека огромното мнозинство наводни нови случаи на „Ковид“ се всушност негативни реакции на вакцината. Ова ќе објасни зошто огромното мнозинство случаи означени како нови случаи на Ковид се јавуваат кај „целосно вакцинираните“ и зошто бројот на нови случаи се зголемува со вакцинацијата.

Ако веќе постојат варијанти, многу е веројатно дека тие се должат на вакцината, за кои високите научници веруваат дека му овозможува на вирусот да го избегне имунолошкиот одговор. Со други зборови: колку повеќе вакцини, колку повеќе варијанти, толку повеќе се шири Ковид.

Би било невозможно да се измисли поголем неуспех или закана за јавното здравје и граѓанската слобода отколку гласник-РНК вакцините и кампањата зад нив. Многу почитувани експерти дојдоа до овој заклучок и го изговорија, но тие се цензурирани. Зошто всушност? Дали е тоа само затоа што се закана на профитот од вакцината?

И покрај масивниот и непобитен тотален неуспех на вакцината против „Ковид“, се врши огромен притисок од секаде за општа вакцинација. Бајден сака Министерството за труд да бара од секоја компанија со 100 вработени да вакцинација како услов за вработување. Болниците и ХМО бараат од нивните лекари и медицински сестри да го сторат тоа.

Универзитетите дури одбиваат невакцинирани студенти да земат курсеви преку Интернет! Има повици да им се забрани на невакцинираните луѓе пристап до ресторани, хотели, јавен превоз, спортски настани, болници, па дури и посети на сопствен лекар и стоматолог. Да се ​​има Ковид-пасош што треба да се ажурира на секои 8 месеци значи бескрајна документација. Секој пат кога ќе се свртите, време е да аплицирате за нов пасош.

Притисокот е немилосрден. Кога купувате нешто во аптека во државата Џорџија, ви се дава во црвено -бела кеса која со огромни букви вели: „Реков да на вакцината за да се стави крај на пандемијата“. „Вакцината против Ковид е безбедна“, пишува на торбата. „Несаканите ефекти се мали и траат еден ден или два.“ Направете го својот дел сега за борба против пандемијата - вакцинирајте се. Одделение за јавно здравје, влада на Џорџија.

Ова од одделот за здравство, иако вакцинацијата не заштитува, бара бескрајни зајакнувачки вакцинации и создава пандемија на несакани ефекти и нови сорти!

Единствениот можен заклучок е дека или државните службеници, работодавачите и администраторите на универзитетите се толку глупави што не можат да ги реконструираат јасните докази, или дека сакаат повеќе негативни реакции од вакцината, повеќе нови варијанти и повеќе случаи на Ковид.

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА