Кина го вклучи вештачкото сонце

Кина го вклучи вештачкото сонце

Кина го вклучи вештачкото сонце 17 минути, што е пет пати потопло од вистинското. Реакторот за фузија разви температури до 70.000.000 степени Целзиусови.

Претходно, Бил Гејтс предложи „да се покрие сонцето“ за да се спротивстави на глобалното затоплување.

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

ОД ИСТА КАТЕГОРИЈА

ПОСТ НА ГОДИНАТА