Симнете ја нашата Андроид апликација

Кениски лекари - Ние не сме против вакцините, ние сме против глупоста

Кениски лекари - Ние не сме против вакцините, ние сме против глупоста

Претставници на кениската католичка медицинска асоцијација (КЦДА) и објаснуваат на германската емисија „КЛАРТЕКСТ“ зошто се шокирани од фаталните препораки на Светската здравствена организација за тоа како да се справат со инфекцијата Ковид-19.

На 3 март 2021 година, КЦДА ја објави својата втора препорака против Ковид (откако првата беше забранета од кениските власти во август 2020 година).

Д-р Карања и Нгаре детално ги објаснуваат постојните лекови за третман (како и превенцијата) за Ковид, кои не се користат во сегашната пандемија.

Тие исто така размислуваат за тоа како нивната земја била изложена на измамничка кампања за вакцинирање во 2013-14 година, во која вакцината против тетанус на СЗО била со лекови против плодност и се давала само на жени во возраст на раѓање.

„И претходно го видовме сето ова“, велат лекарите.

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА