Симнете ја нашата Андроид апликација

Катастрофалната економија на капитализнмот

Катастрофалната економија на капитализнмот

Кога гледаме што се случува, ми се чини јасно дека има координирано уништување на цели земји и нивните економски сектори, и со оваа финансиска пропаст, воспоставен е пристап одозгора надолу за „поправање“ на пропаста.

Чекор # 1: Уништи го финансиската ситуација на малите бизниси и поединци.

Чекор # 2: Понудете им милостина / заеми (за физички лица) и кредит за бизнисите. Ова прави две работи. Поединецот станува поробен, како животно што било диво и било ловено заради својата храна и опстанок (самодоволно) на животно кое повеќе не лови по својата храна, туку седи во кафез и го чека својот дневен оброк.

Чекор # 3: Цели нации паѓаат во иста стапица. Замка за долгови. Не е изненадување што ММФ, Светска банка и ОН дејствуваат како главен крај на оваа стратегија. Тие даваат (неповратни) заеми во замена за заклучување (аферата со Белорусија го покажа ова јасно). Секој може да види дека ако земете заем со ветување дека ќе го уништите вашиот бизнис за да го зачувате заемот, засекогаш сте во долгови. Но, тоа е токму она што го направија и се уште го прават цели земји.

 

И што се случува сега?

Сега она што го гледаме е голема приватизација на се во овие земји. Самите земји ги осиромашуваат своите граѓани со тоа што ги затвораат и ги принудуваат да ги затворат бизнисите со цел да им понудат милостина и со тоа да ги поробат.

Истите влади сега заробени во долгови со надуени буџети ќе бараат повеќе средства (запомнете, тие зедоа заеми од Светска банка за „да помогнат среде коронавирусот“) и единствените што можат да им дадат се глобалистите кои забележаа најголемо богатство за време на кризата. Сега тие посегнуваат по нашиот врат.

Планот стана доста транспарентен и има за цел целосно да го промени општеството. Тие веќе го контролираат полето на медицината до тој степен што можат да диктираат и сакаат на приватните лица од прв до последен да користат експериментална генска терапија, непозната (за нас, но не и за нив).

Тоа е сега. И засилувачките вакцинации ќе им овозможат да стават што сакаат во вашето тело.

Ако можете да го промовирате уништувањето на економиите на цели земји (и секако дека можете) и потоа да им понудите „помош“ во форма на заеми што не можат и не треба да се вратат, тогаш можете да направите две работи:

Можете да одите и да купите мал дел средства.
Со контрола врз средствата за производство, може да се спроведат и диктираат законите на земјата преку нејзините политички структури, без оглед дали се локални или национални власти.

„Леле, Крис, звучи дистописки и страшно“.

Знам, но погледнете наоколу и кажете ми дека не е тоа така.

Она што стои на патот на овој напад се оние земји кои се независни, финансиски и воено силни.

Додека седиме овде денес, застрашувачката реалност е дека повеќе од половина земји во светот се само мал чекор подалеку од економскиот колапс, несолвентноста и последователниот пад на животниот стандард. Ова не е претерување, тоа е чисто прашање на математика и економија.

Затоа, не беше изненадување што Џо Бајден, мрморејќи неодамна, и се закани на Русија со жешка војна предизвикана од кибер напад.

За оние кои внимателно разгледуваат, ова прилично се совпаѓа со „глобалната сајбер -пандемија“, која многу ја фалеше Клаус Шваб.

Изговор да го исклучиме интернетот и потоа повторно да го уклучиме со „безбедносни мерки“ кои бараат од нас да претставиме неколку документи за лична идентификација за да можеме да одиме на Интернет. Лична карта која го содржи и статусот на вакцинација. Нема подобар начин да се пороби човештвото.

 

Извор:  The Economics of Disaster Capitalism

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА