Карантински кампови - Австралија ги „депортира“ првите „Ковид-позитивни лица“

Карантински кампови - Австралија ги „депортира“ првите „Ковид-позитивни лица“

Таканаречените карантински кампови се вклучени во австралиската стратегија за нула Ковид. Првите 38 жители сега се интернирани на северните територии. Зошто? Бидејќи имало девет позитивни тестови.

Австралија се смета за особено строга кога станува збор за спречување на ширењето на Ковид-19. Постои нулта стратегија за Ковид.

Според тоа, мерките за затворање се спроведуваат, дури и ако нивната корист не е пропорционална со штетата.

Ова исто така вклучува карантински кампови формирани од владата. Тие треба да служат за привремен прием на позитивни тестирани лица и нивните блиски контакти.

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

ОД ИСТА КАТЕГОРИЈА

ПОСТ НА ГОДИНАТА