Симнете ја нашата Андроид апликација

Капиталистички заговор - Како работи банкарскиот систем (видео)

Капиталистички заговор - Како работи банкарскиот систем (видео)

Ова е сериозен повик за будење дека скриената структура на моќта во меѓународните финансиски структури изврши огромно влијание врз јавното мислење во земјите преку својата виртуелна контрола на високото образование и големите делови на масовната комуникација.

Иако документарецот „Капиталистички заговор“ е произведен во 1969 година, развојот на истиот оттогаш покажа дека оваа порака била далеку пред своето време.

Ова е документарен филм кој раскажува приказна за мала група луѓе кои ги контролираат финансиските системи во светот.

Тоа покажува како овој монопол е заштитен од владите и како големото богатство на глобалната моќна елита доаѓа од создавање пари од ништо.

Гледаме како глобалната моќната елита  ја извршува својата контрола преку владата, фондациите, образованието и медиумите.

 

 

Од: Г. Едвард Грифин, Капиталистичкиот заговор

Г. Едвард Грифин е писател и режисер на документарци со многу успешни наслови на своето досие.

Тој е добро познат по својот единствен талент за истражување на тешки теми и нивно презентирање во јасни термини за секој да може да ги разбере.

Тој се занимаваше со разновидни теми како што се археологијата и античката историја, меѓународните финансиски системи, тероризмот, историјата зад оданочувањето, надворешната политика на САД, науката и политиките за лекување на рак, Врховниот суд и Обединетите нации.

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА