Кансуда Вичаисуек: 25-годишен лекар почина 1 месец откако прими засилувачка вакцина на Фајзер, таткото бара одговори

Кансуда Вичаисуек: 25-годишен лекар почина 1 месец откако прими засилувачка вакцина на Фајзер, таткото бара одговори

Здрава 25-годишен лекар во Тајланд почина еден месец откако прими засилувачка вакцина на Фајзер

Кансуда Вичаисуек, за нејзините пријатели и семејството позната и како „Др. По“, ја прими засилувачката вакцина на 7 декември и тешко се разболе десет дена подоцна.

д-р По, популарна 25-годишна докторка во тајландскиот град Рачабури, примила инјекција за засилување на 7 декември и не боледувала од никакви непосредни симптоми.

Меѓутоа, десет дена подоцна, на 17 декември, По почна да доживува несакани ефекти како што е висока температура. Таа беше подложена на тест за КОВИД, кој беше негативен, а исто така и беше извадена крв која не покажа никакви проблеми.

Температурата на телото, к била и до 40 степени, и на 23 декември била однесена во болница. Симптомите на По се подобриле по пет дена и таа започнала со рехабилитација во болницата Рачбури.

Спротивно на очекувањата на лекарите, таа доживеала неуспех и на 4 јануари го известила својот татко за висока температура и пад на притисокот.

Два дена подоцна, на 6 јануари, таа доживеа ненадеен срцев удар, и била оживувана повеќе пати. Меѓутоа, по одреден период на несвест, таа добила мозочна смрт и починала попладнето на 7 јануари.

Сурафон, таткото на Др. По,  по нејзината смрт рече:

Ќерка ми ја прими засилувачката вакцина но лекарите се трудат да не спомнат ништо поврзано со вакцинацијата. Пред вакцинацијата никогаш таа не била болна, но после вакцинацијата секогаш беше болна.

Бев скептичен за вакцината, но немав докази за да ѝ покажам зошто.

 

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

ОД ИСТА КАТЕГОРИЈА

ПОСТ НА ГОДИНАТА