Симнете ја нашата Андроид апликација

Канада: Полски пастор ја брани својата христијанска црква (видео)

Канада: Полски пастор ја брани својата христијанска црква (видео)

Шест канадски полицајци беа буквално протерани од фоајето на евангелистичката црква од страна на пастор кој беше бесен што ја нарушиле пасхалната служба.

 

„Нацистите не се добредојдени овде“, рече Артур Павловски, пасторот. „Ве молам веднаш излезете“.

 

"Вие не сте добредојдени овде. Нацистите не се добредојдени тука. Гестапо не е добредојден овде. Не враќајте се, нацистички психопати", рече тој.

 

"Неверојатно. Болни, лоши луѓе", рече тој додека полицајците се повлекоа на тротоарот.

 

Вооружен само со меч Господов и мобилен телефон, пасторот го заштитил своето стадо од вооружените владини сили.

 

"Вие ги заплашувате луѓето во црква за време на Пасхата. Вие гестапо-нацистички комунисти. Фашисти. Не се осмелувајте да дојдете тука повторно".

 

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА