Како Ѓаволот ги одделил луѓето од Бога

Како Ѓаволот ги одделил луѓето од Бога

Ѓаволот повикал светски собир на демони

Во својот воведен говор тој рече:

  • „Не можеме да ги спречиме луѓето да се молат“.
  • „Не можеме да ги спречиме да ја читаат Библијата и да ја знаат вистината.“
  • „Не можеме ни да ги спречиме да воспостават лична врска со нивниот БОГ.“
  • „Штом ја имаат оваа врска со Бога, нашата моќ над нив е прекината.“

„Да им го одземеме времето за да немаат време да се поврзат со Бога...“

„Тоа сакам да го правите!“ Рекол ѓаволот:“

„Одвлечете ги од тоа да бидат закотвени во нивниот Бог и да ја одржуваат таа витална врска во текот на нивниот ден!

 

„Како треба да го направиме тоа?“ извикаа неговите демони?“

„Зафатете ги со вишокот на животот, правете безброј планови за да им го задржите умот зафатен“, одговори тој.“

„Терајте ги да трошат пари, да трошат пари и повторно да трошат пари и да позајмуваат пари колку што можат“.

„Убедете ги сопругите да одат на работа, долги часови, а сопрузите да работат 10-12 часа дневно шест до седум дена во неделата за да можат да си го дозволат својот празен живот.“

„Спречете ги да го поминуваат времето со своите деца.“

„Наскоро нивните семејства ќе се распаднат, а потоа нивните куќи, нивните домови, веќе нема да нудат никакво бегство од притисоците на работата!“

„Стимулирајте им го умот, така што повеќе нема да се во можност да го слушаат тој тивок мал глас“.“

„Привлекувајте ги  да зјапаат во телефоните секогаш кога се надвор. Нека ги држат вклучени телевизорите,  и нивните компјутери во нивната куќа, одете и гледајте музика без дух да свири без престан во секоја продавница. , во секој ресторан во светот“.
„Ова го блокира нивниот ум и ја прекинува нивната врска со Бога“.

„Наполнете ги нивните масички со списанија и весници.“

„Бомбардирајте ги нивните умови со вести 24 часа на ден и преплавете ги со што е можно повеќе „лоши вести“.

„Нека никнат билборди во нивните денови кога патуваат.“

„Преплавете ги нивните поштенски сандачиња со рекламна пошта, каталози од секаков вид, лотарии. Испратете им секаква порака и промотивна понуда: бесплатни производи, услуги и лажни надежи.“

„Нека ги гледаат витките, убави модели кои се појавуваат на насловните страници на списанијата и телевизијата, така што нивните сопрузи веруваат дека надворешната убавина е сè и дека се незадоволни од своите сопруги.“

„Чувајте ги нивните жени премногу уморни за да ги сакаат своите сопрузи“.
Дајте им главоболка и нив!“

„Ако не им ја дадат на своите сопрузи потребната љубов, тогаш тие почнуваат да бараат на друго место“.

„Тоа брзо ќе ги уништи нивните семејства!“

„Дајте им одвлекување на вниманието за да ги спречите да ги научат своите деца за вистинската смисла на животот.“

„Држете ги премногу зафатени за да излегуваат во природа... за да не размислуваат за убавината и нивната поврзаност со Бог. Наместо тоа, испратете ги во забавни паркови, спортски настани, трговски центри, концерти и кина“.

„Држете ги зафатени, зафатени, зафатени!“

„Преплавувајте ги нивните животи со толку многу „добри работи што им снемува време да ја бараат моќта Божја“.

„Многу наскоро тие ќе работат само со свои сили и ќе го жртвуваат своето здравје и своите семејства за доброто на (примарната) кауза“.

„Нека работат!“

„Нека работат!“

Тоа беше вистинскиот план!

Демоните со нетрпение ги извршуваа своите задачи, заведувајќи ги луѓето насекаде да бидат уште позафатени и уште повеќе разбркувани, да одат секаде и никаде, да бидат престимулирани и поплавени.

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

ОД ИСТА КАТЕГОРИЈА

ПОСТ НА ГОДИНАТА