Симнете ја нашата Андроид апликација

Италија погодена од лудо невреме

Италија погодена од лудо невреме

Северните и централните делови на земјата беа бомбардирани од лудо невреме - со топки мраз толку големи што погодија автомобили и уништија овоштарници.

Бројни делови од светот се среќаваат со невремиња, погодени се од поплави, тајфуни и торнада, уништени се човечки животи. Се оди според планот „Вие нема да поседувате ништо и ќе бидете среќни“ - Кога ќе дојде Екофашизмот? Најверојатно паралелно со коронската диктатура

 

 

 

Поплави во провинцијата Комо - Ломбардија во северна Италија

Поројните дождови во текот на ноќта во понеделникот и раниот вторник предизвикаа лизгање на земјиштето и силни поплави што предизвикаа езерото Комо да се наполни со урнатини и да ги поплави патиштата во северна Италија.

Дождот ги направи притоките опасно да се кренат, вода, кал и остатоци се спуштија по планините во езерото, претворајќи ги патиштата и брегот помеѓу Чернобио и Комо во реки.

Неколку села се изолирани, а некои патишта се блокирани, додека десетици автомобили се оштетени, некои се превртуваат, а други се расфрлаат по улиците.

Нема информации за повредени.

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА