Симнете ја нашата Андроид апликација

Индиската адвокатска комора го тужи главниот научник на СЗО за сузбивање на информации за ивермектинот

Индиската адвокатска комора го тужи главниот научник на СЗО за сузбивање на информации за ивермектинот

Во Индија, ивермектинот се користи многу успешно во комбинација со други лекови и витамини. Индиската адвокатска комора (ИБА) поднесе тужба против Др. Соумја Сваминанатан, главниот научник на Светската здравствена организација (СЗО),  за ширење дезинформации и заведување во заблуда на луѓето во Индија, со цел да ја исполни нивната агенда.

Индиската адвокатска комора најпрво издаде „Правно известување“ од главниот научник на СЗО, Др. Соумја Сваминанатан, служеше за ширење дезинформации за ивермектин што чини загуба на животи во Индија. Во жалбата на 51 страници, таа е обвинета за:

1. Спроведување кампања за дезинформација против ивермектин со намерно сузбивање на ефикасноста на лекот ивермектин како профилакса и третман против Ковид-19 и покрај постоењето на големи количини на клинички податоци собрани и презентирани од почитувани, високо квалификувани, искусни лекари и научници .

2 Изјави во социјалните медиуми и мејнстрим медиумите кои влијаат на јавноста против употребата на ивермектин и го нападна кредибилитетот на признати тела / институти како што се ИЦМР и АИИМС, Делхи, кои вклучија управување со „ивермектин“ во „националните упатства против Ковид-19“  ”.

Објавата се заснова на истражување и клинички студии спроведени од Алијансата за критична нега „Фронт лајн Ковид-19“ и британскиот панел за развој на препораки „Ивермектин“ (БИРД), кои произведоа огромни количини на податоци што ја поддржуваат препораката Зајакнување со ивермектин за превенција и третман на КОВИД-19.

Д-р Соума Сваминанатан ги игнорираше овие студии / извештаи и намерно ги потисна податоците за ефикасноста на лекот ивермектин со намера да ги обесхрабри луѓето во Индија од употребата на ивермектин.

Сепак, индискиот совет за медицински истражувања (ИЦМР) и Индискиот институт за медицински науки (АИИМС), Делхи, одбија да го прифатат нивното гледиште и дадоа препорака за ивермектин за пациенти со лесни симптоми и оние кои се дома изолирани како што е наведено во Националните упатства за третман на КОВИД-19, последно ажурирано на 17 мај 2021 година.

Со цел да се спречи д-р Соума Сваминатан да предизвика понатамошно оштетување на животот на граѓаните на оваа земја, ИБА одлучи да преземе правни активности против неа и како дел од постапката таа и беше доставена со правно известување.

ИБА утврди дека содржината на неколку веб-врски до новини написи / извештаи вклучени во потсетникот до Др. Соум Сваминатан од 25 мај 2021 година и кои беа видливи пред да се издаде предупредувањето, сега или се отстранети или избришани.

Признавањето на постоењето на ефикасен третман против Ковид ќе има последица дека прогласувањето на пандемијата ќе мора да се укине и со тоа сите мерки за ограничување на основните права не само што ќе бидат бесмислени и бескорисни и онака, незаконски отколку што веќе беа и се.

И секако „Регулатива (ЕУ) 2020/1043 на Европскиот парламент и на Советот од 15 јули 2020 година за спроведување на клинички испитувања со медицински препарати врз луѓе кои содржат или се состојат од генетски модифицирани организми за третман или спречување на коронавирусна болест“ ќе се примени веднаш, бидејќи ова е привремено сè додека постои „невидена здравствена итна состојба“, како што е соопштено овде.

Но, се чини дека тоа не е во интерес на СЗО, на крајот на краиштата тоа е во голема мерка финансирано од фармацевтската индустрија и нејзините најголеми инвеститори.

 

 

Успеси во комбинацијата

Комбинацијата на ивермектин, азитромицин, витамини Ц и Д и цинк очигледно се покажа како доста ефикасна во профилакса и рано лекување. Каде и да се користи, тоа покажува многу добри резултати. Тајната е рана употреба, или профилактички ако постои ризик од инфекција, или веднаш штом ќе се појават знаци на болест.

Во Индија, разликата помеѓу државите што се обложуваат на тоа и оние каде што е забрането во корист на ремдесивир е евидентна во драстичните разлики во бројот на инфекции и болести - оние кои се обложуваат дека нема проблеми, други имаат сè поголем број.Лековите може да се купат насекаде и во болниците се даваат бесплатно. Владата дистрибуираше стотици илјади таблети во руралните области.

 

Лековите може да се купат насекаде и во болниците се даваат бесплатно. Владата дистрибуираше стотици илјади таблети во руралните области.

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА