Симнете ја нашата Андроид апликација

Изложуваме милиони луѓе на она што беше познато како био-оружје уште во 2005 година

Изложуваме милиони луѓе на она што беше познато како био-оружје уште во 2005 година

Минатата недела, адвокатот Рајнер Фуелмих разговараше со Др. Дејвид Е. Мартин (видео овде), кој ги испита патентите поврзани со коронавирусот и неговите вакцини.

Меѓу другото, тој рече дека вакцината против грип очајно ја промовираат владите низ целиот свет во последните 10 години.

Планот не успеа и населението не ја прифати инјекцијата. Потоа избраа различен патоген, објасни др. Мартин. Целта на Ковид е да им даде на што повеќе луѓе „вакцина против корона“.

Мартин истакна дека никогаш не биле лекови испробани за борба против вирусот. „Овде станува збор за инјектирање на луѓе со нешто што е познато дека е штетно, а тоа е С1-шилестиот протеин“, рече тој.

„Сега изложуваме стотици милиони луѓе на она што е познато од 2005 година дека е биолошко оружје“.

Модерна, еден од производителите на вакцини за корона, направи нешто извонредно во март 2019 година. Компанијата ја измени апликацијата за патент поврзана со нејзината технологија за вакцинирање.

Во тоа време, Модерна рече дека е „загрижена дека коронавирусот Сарс може повторно да се појави или повторно да се шири“.

Забележете дека ова беше девет месеци пред вистинската епидемија на коронавирусот. Модерна неуспешно се обиде да го добие овој патент од 2015 година. Во оригиналната пријава за патентот, компанијата рече дека ќе ја користи технологијата за борба против „состојби слични на грип“.

Во март 2019 година, Модерна изјави дека сака да ја користи технологијата против коронавирусот што „може случајно, па дури и намерно да се шири меѓу населението“.

Апликацијата на биотехничката компанија на крајот беше одбиена од Канцеларијата за патенти на САД во декември 2019 година.

По избувнувањето на короната, имаше многу видови на политички расправии зад сцената и Модерна доби патент за технологијата со која требаше да се развие вакцината против корона во мај 2020 година.

„Тие знаеја дека ќе развијат вакцина против коронавирусот за која јавноста дозна само девет месеци подоцна“, изјави Мартин во интервјуто за истражувачкиот новинар Бен Свон.

https://www.youtube.com/watch?v=msykwjpwG6Q

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА