Симнете ја нашата Андроид апликација

Зошто маската на лицето е се друго освен нормално!

Зошто маската на лицето е се друго освен нормално!

Не е ограничување, не е проблем и треба да стане природен дел од нашето секојдневие: маската за лице

Ова е она што владетелите, но и многу други луѓе сакаат да нè натераат да веруваме. Само: не сте во право!

Сингапур го покажува патот. Броевите на инфекции повеќе не се додаваат и не се пријавуваат смртни случаи.

Сингапур сфати дека циркулира вирус кој влијае сè помалку и затоа треба да се реши. И не со давење на општеството. Коронавирусот во Сингапур сега се третира како - (извинете, многумина не сакаат да го слушаат тоа) - вирус препишан на грипот.

Таму е, околу е, тоа е тоа. Сингапур е осамен остров на разумност.

На друго место, вклучително и овде, попрво би се водела очајна битка. Апсурден обид за истребување.

Не е важно што ќе тргне наопаку, главната работа е што можете да кажете дека сте се бореле со вирусот. Во меѓувреме, короната седи крај патот и се смее. Со добра причина.

Највидливиот симбол на оваа борба е маската. Таа одамна пристигна во средината на општеството.

Продолжувањето на стравот беше толку ефикасен што голем дел од населението сака да ја носи заштитната маска, регулатива или не.

Дури и во осамени споредни улици, на велосипед, на пешачка патека далеку од цивилизацијата. Предизвиканата опасност стана сигурен успех.

Многумина сега стравот од опасност го мирисаат насекаде. Само не таму каде што навистина постои.

Секое патување со автомобил, секој чекор над пешачкиот премин носи повеќе ризици по животот и екстремитетите. Но, тоа не е важно. Здравиот разум исчезна.

Граѓанската полиција буквално е вовлечена во мисијата на маската. Злобните погледи и зборовите против луѓето без маски во јавниот превоз станаа дел од секојдневието.

Од нивна гледна точка, во сите овие одбивачи има мал убиец, нелојален, безмилосен, ширејќи смртоносна епидемија.

Можете да се борите против ова гледиште на работите со голи бројки, може да покажете дека, во ретроспектива, не може да се зборува за значителен вишок смртност во која било возрасна група, дека ниту една статистика не ја прави Короната толку посебна и не се случило ништо историски ново за една година и пол: Сето тоа е дим пред огледало.

 

 

Вистината е дека децата непотребно растат во свет на скриени лица.

Престанавте да размислувате за себе и започнавте да интернализирате апсурден пакет правила на таков начин што повеќе не се потребни правила. Се откажавте од себе и запознавте луѓе кои не го прават тоа со страв, гнев и омраза.

Не мора да го именувате очигледното. Како фактот дека ништо не е повредно од свежиот воздух, дека не треба да дишеме со часови во ткаенина или пластика, дека интеракцијата се одвива главно преку сега скриените изрази на лицето.

Сето ова е толку природно што би сакале да му се развикате на секој што ве гледа гневно кога не носите маска. Тоа ве прави уморни.

Многу поважно е колку очајно се држат до оваа бајка луѓето што требаше да нè водат. Како ја користат грчката азбука, комбинирана со знакот плус во итни случаи, за да нè убедат дека опаѓа бројот на случаи - измислени од нив, но дека навистина не чека зло, демнејќи зад зидот. Што да се направи од влада што сака да нè држи во паника по секоја цена?

Што не ни дозволува да земеме здив, но наместо тоа навестува нови хорор сценарија секоја недела со цел да нè принуди на однесување кое никогаш немало смисла?

Дали владата го прави ова за да нè заштити? Но, што ако ги консултираме голите бројки од пролетта 2020 година?

Зарем не е поголема веројатноста да бидеме заштитени од слободата со која се боревме со векови?

Зачудувачки е како канџата може да изврши тактиката на плашење по нарачка на државата во интеракција со послушните медиуми.

Како симбол на пошлусност и како маската може да стане природен додаток.  И како независно размислувачкиот дел од општеството е маргинализиран и клеветен.

Маската не е безопасна. Било што друго освен тоа. Тоа е видлив доказ дека милиони години еволуција не придонесе ништо кога моќта и медиумите ќе се обединат.

Кога веќе не е важно што е точно, тику само што треба да ни се пренесе. За целосно слепи да ги следиме слепите водачи.

И патем, овој текст не може да стори ништо против оваа зачудувачка моќ.

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА